Hlavní obsah

Nemocný Steve Jobs příští týden představí žhavé novinky Applu

Generální ředitel americké společnosti Apple Steve Jobs, který má jinak od ledna zdravotní volno, zahájí příští týden hlavním projevem konferenci podniku s vývojáři. Uvedli to zástupci firmy.

Článek

Podniková zpráva neupřesňuje, jakou roli bude Jobs na konferenci hrát, ani to, zda se vrací ze zdravotního odpočinku. V souvislosti s rakovinou slinivky, ze které se Jobs úspěšně vyléčil, trpí několik posledních let hormonální nerovnováhou, která okrádala jeho tělo o důležité bílkoviny.

Půjde o jednu z mála příležitostí vidět Jobse na veřejnosti za firmu Apple od jeho lednového odchodu do ústraní. Naposledy před svými fanoušky veřejně vystoupil na březnové konferenci v San Francisku, kde světu odhalil iPad 2. [celá zpráva]

Steve Jobs firmu Apple založil v roce 1976 a je pro ni dodnes důležitý. Řada lidí jej považuje za vizionáře, díky němuž firma slaví veškeré úspěchy. Na jeho zdravotní stav vždy velice citlivě reagují akcie firmy.

"Je to dobré znamení, že je zdravý natolik, že tu může být a spolupracovat," reagoval analytik společnosti Pacific Crest Securities Andy Hargreaves. Podotkl ale také, že oznámení není nijak překvapivé. V únoru se například objevil na setkání lídrů technologického průmyslu s prezidentem Barackem Obamou.

Ukáže Jobs iPhone 5?

Společnost Apple oznámila, že na konferenci představí několik softwarových inovací. Například Lion, osmou generaci počítačového operačního systému Mac OS X. Očekává se také iOS 5, nová verze operačního systému pro mobilní zařízení, včetně iPhonu a iPadu.

Podnik v tuto dobu roku zpravidla představuje nový iPhone. Podle některých hlasů se to ale letos neočekává a letošní model by se mohl objevit až v září. Hargreaves také nepředpokládá nový iPhone, podle něj ale budou změny v systému OS X výrazné.

Reklama

Výběr článků

Načítám