Hlavní obsah

Slovník od Seznamu bude rychlejší a chytřejší

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednička na českém internetu Seznam.cz představila novou testovací verzi vícejazyčného on-line Slovníku, která naznačuje, jak bude vypadat jejich budoucí finální varianta. Díky novým datům a úpravám nabízí novinka pohodlnější a rychlejší hledání i praktické doplňující informace.

Foto: mif, Novinky

Testovací verze nového Slovníku od Seznamu

Článek

„Nový slovník zobrazuje u většiny významů i další informace, které pomáhají vybrat ten správný překlad. Jelikož každé slovo může mít i několik odlišných významů, chceme zjednodušit orientaci mezi nimi. Volba toho správného výrazu, který zrovna potřebujeme, by měla být s novým Slovníkem mnohem snazší. Proto jsou součástí nového Slovníku i příklady použití u významu, které vám pomohou používat slova ve správných situacích. U nepravidelných slov jsou uvedené i slovní tvary,“ uvedl produktový manažer Seznamu Alexander Semerenko.

Foto: mif, Novinky

Testovací verze nového Slovníku od Seznamu

Novinkou je i anglický výkladový slovník, který je určen uživatelům se základními znalostmi angličtiny. „Výkladový slovník podpoří růst slovní zásoby a pomůže při studiu angličtiny,“ konstatoval Semerenko.

Foto: mif, Novinky

Testovací verze nového Slovníku od Seznamu

„Přidali jsme i zajímavé funkce, jako Moje slovíčka a Procvičování. Většina lidí vynakládá značné úsilí na neustálé zlepšování svých znalostí cizího jazyka. Právě procvičovaní slovíček proto může přijít vhod. Slovíčka se můžete učit buď z několika předem nabídnutých témat, nebo na základě vašich vlastních preferencí a svého osobního nastavení toho, co právě chcete procvičovat,“ dodal produktový manažer Seznamu.

Foto: mif, Novinky

Testovací verze nového Slovníku od Seznamu

V neposlední řadě stojí za vyzdvihnutí také nová grafika, která působí daleko čistějším a přehlednějším dojmem. Vyzkoušet novou testovací verzi Slovníků od Seznamu můžete zde.

Foto: mif, Novinky

Stará verze Slovníku od Seznamu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám