Hlavní obsah

Seznam vylepšil Mapy.cz o chytré funkce a turistické zajímavosti

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz ve středu spustila inovovanou verzi nejpoužívanějšího tuzemského mapového serveru Mapy.cz. Pro uživatele je připravena celá řada novinek, jako jsou například efektnější prvky pro vyhledávání na mapě, nové fotografie, nebo zajímavé informace nejen o turistických místech.

Foto: Novinky

Nové Mapy.cz

Článek

Vylepšení jsou u nové verze serveru Mapy.cz patrná již před vyhledáváním. Zadávání místa totiž usnadňuje inteligentní našeptávač, který se začne rozbalovat už při zadání prvního písmene.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Na první pohled by se mohlo zdát, že zmizela funkce „hledání v okolí“. Ve skutečnosti se ale tato praktická pomůcka zobrazuje úplně u každého hledání. „Hledáte-li v nějakém městě či obci nejbližší autoopravnu, restauraci, nebo třeba kadeřnický salón, stačí napsat například jen ‚kadeřník‘ přímo do běžného hledacího pole, a výsledky se automaticky seřadí podle aktuální pozice mapy,“ uvedla mluvčí Seznamu Irena Zatloukalová.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Vyhledávání na nových Mapách nabízí také mnohem více detailů než dříve. „Přidali jsme podrobné texty a fotografie k desítkám tisíc lokalit a zajímavostí v celé ČR. Kromě nových dat na Mapy.cz přibyly i zcela nové funkce, které nenajdete u žádného konkurenčního serveru. Pokud vyhledáte například konkrétní ulici, celá se vám v mapě zvýrazní červenou barvou, takže je na první pohled patrné, odkud a kam vede,“ vyzdvihl přednosti novinky Adam Chvaja, produktový manažer serveru Mapy.cz.

Foto: Novinky

Mapy.cz

„Zajímavá je i novinka zvaná ‚Co je zde?‘ - po kliku do mapy se vám v pravé části obrazovky zobrazí podrobné informace o místě, na které jste klikli,“ popsal další přednost Chvaja.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Mapy.cz používá každý den přes 300 tisíc reálných uživatelů, díky čemuž tento portál patří k nejnavštěvovanějším serverům v České republice. Vyzkoušet všechny přednosti nových Map můžete zde.

Foto: Novinky

Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám