Hlavní obsah

Padl nový rekord, Češi mají už 800 tisíc internetových domén

Novinky, mif

V pátek byla pokořena pomyslná meta 800 tisíc zaregistrovaných internetových domén s koncovkou .CZ. Stalo se tak v 8 hodin 20 minut a 48 vteřin. Upozornilo na to sdružení CZ.NIC, správce české národní domény.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Správce české národní domény dále uvedl, že každý měsíc podle statistik přibývá v průměru deset tisíc domén s koncovkou .CZ. „Zhruba desetitisícové měsíční přírůstky nových domén .CZ evidujeme od října 2007, kdy došlo k migraci na nový registrační systém FRED, který proces registrace výrazně zjednodušil a zlevnil,“ řekl výkonný ředitel sdružení CZ.NIC Ondřej Filip s tím, že miliónový rekord by mohl padnout na začátku roku 2013.

Aktuálně téměř polovina (42 %) registrovaných webů s koncovkou .cz slouží k firemním prezentacím. Šest procent slouží k osobním prezentacím, stejný podíl mají na českém internetu také internetové obchody.

Zpravidla má uživatel zaregistrovanou jen jednu doménu. Najdou se ale i výjimky – rekordmanem loňského roku je majitel 2752 internetových domén, jehož jméno sdružení CZ.NIC nezveřejnilo.

Podle dubnových dat je v Česku registrováno 370 566 držitelů internetových domén, nejvíce z nich pochází ze Středočeského kraje, nejméně držitelů má Karlovarsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám