Hlavní obsah

Mapy.cz provedou návštěvníky po nejlepších vinných sklípcích Moravy

Novinky, Miloslav Fišer

O víkendu 16. a 17. dubna bude probíhat již tradiční Festival otevřených sklepů, díky kterému budou moci lidé navštívit vinné sklepy na severu Mikulovské vinařské podoblasti. Česká portálová jednička Seznam.cz připravila k této akci na své službě Mapy.cz speciální ikony fialových hroznů, které návštěvníkům usnadní navigaci a orientaci mezi jednotlivými sklípky. Návštěvníci si navíc mohou zasoutěžit.

Foto: Novinky

Vinné sklípky na službě Mapy.cz

Článek

„V sobotu 16. a v neděli 17. dubna 2011 se otevřou sklepy v Pavlově, Strachotíně, Popicích, Dolních Věstonicích a Horních Věstonicích. I do tohoto ročníku se Seznam.cz zapojil. Pro návštěvníky jsme uspořádali zajímavou soutěž, při které kromě nejlepšího vinaře Pálavy mohou objevit i třeba dosud nepoznané technické možnosti svých mobilních telefonů,“ uvedla Veronika Rozumková, PR specialistka Seznamu.

„U každého sklípku, kde si kromě vína můžete vychutnat i přívětivou a jedinečnou atmosféru Festivalu otevřených sklepů, naleznete QR kód unikátní pro každého vinaře. Jeho prostřednictvím můžete hlasovat pro vinaře, který třeba zrovna udělal radost vašim chuťovým pohárkům. QR kód obsahuje znění SMS zprávy pro hlasování. Jednoduchým kliknutím tak můžete ocenit toho vinaře, který na vás nejvíce zapůsobil,“ dodala Rozumková.

Bližší informaci o celé akci naleznete na stránkách Seznamu (zde).

Co to jsou QR kódy?
QR kód může na první pohled připomínat obyčejný čárový kód. Obsahuje ale daleko více informací, které mohou využít především mobilní telefony při přístupu na internet. Všechny informace z kódu získáte velice jednoduše pouhým přiložením fotoaparátu ke QR značce. Potřeba je k tomu však ještě speciální software, který dokáže kód dešifrovat. V praxi to bude vypadat tak, že speciální QR kódy budou umístěny například na webových stránkách, na zboží, v časopisech, na plakátech, na billboardech, nebo u log firem. Přečtením tohoto kódu budou moci lidé dostávat nejnovější zprávy o počasí nebo sportu, ale například získají i přístup k lokalizovaným mapám, videím, zvláštním cenovým nabídkám nebo turistickým informacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám