Hlavní obsah

Microsoft podlehl iPodu, další generace MP3 přehrávačů Zune neplánuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká softwarová firma Microsoft nechystá další verze digitálního multimediálního přehrávače Zune, který si velkou oblibu mezi uživateli nezískal. Hudbu a video s tím samým softwarem ale bude elektronickou cestou nabízet dál, uvedl podnik.

Foto: Novinky

Microsoft Zune

Článek

Mnozí experti na technologie považují Zune za kvalitnější přístroj než je iPod od Applu. Analytici se ale shodují, že Zune přišel příliš pozdě na to, aby Apple o přední pozici na tomto trhu připravil.

Rozhodnutí Microsoftu přestat s vývojem Zune předcházelo 4,5 roku snažení oslabit na trhu pozici iPodů. Apple s jejich první verzí vnesl v roce 2001 na trh s přenosnými hudebními přehrávači revoluci.

"K dalšímu zařízení Zune nemáme nic k oznámení," odpověděl tiskový mluvčí Microsoftu agentuře Reuters na e-mailový dotaz, jaké má firma se Zune plány. Agentura Bloomberg předtím napsala, že se podnik rozhodl jejich výrobu zastavit.

Foto: Novinky

Microsoft Zune

Microsoft bude podle mluvčího nadále zajišťovat podporu přístrojům Zune v Severní Americe. A dodal, že software pro Zune bude nadále součástí ostatní nabídky Microsoftu. "V naší dlouhodobé strategii je posílit celý ekosystém Zune napříč platformami Microsoftu," řekl mluvčí s dodatkem, že hudbu a video v tomto softwaru bude Microsoft dodávat nadále.

Oba modely Zune jsou stále dostupné, na webových stránkách podniku jsou k dispozici se slevou. Verze o 16 gigabajtech je za 170 dolarů a kapacita dvojnásobná stojí 200 dolarů. Je tak zhruba o třetinu levnější než srovnatelný iPod Touch.

Zune má malou, ale oddanou základnu fanoušků. Přehrává hudbu a video stažené přes Zune Marketplace, což je odpověď Microsoftu na prodejnu iTunes od Applu, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám