Hlavní obsah

iPad 2 prý bude tenčí, lehčí a výkonnější

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple pracuje na nové verzi populárního počítačového tabletu iPad. „Dvojka“ by měla být proti první verzi tenčí a lehčí. Navíc by měla být vylepšena o výkonnější grafický procesor. Napsal to list Wall Street Journal, který prý informace získal od důvěryhodných zdrojů.

Foto: Apple, Novinky

Apple iPad

Článek

Apple nevybavil první verzi iPadu žádnou kamerou. Kvůli tomu nedokáže pořídit fotografii, na rozdíl od většiny kapesních počítačů a mobilních telefonů. Kvůli absenci jakéhokoliv objektivu navíc není možné pořádat ani videokonference přes internet.

Nová verze iPadu má mít jednu kameru vpředu a druhou na zadní straně přístroje. Dalším vylepšením by pak měla být větší kapacita paměti.

Apple zatím tyto informace nijak nekomentoval.

iPad 2 v dubnu

Podle věrohodného serveru DigiTimes se iPad 2 začne prodávat v dubnu. Masovou výrobu plánuje Apple ve svých továrnách zahájit v průběhu února. [celá zpráva]

Velkovýroba měla být podle serveru DigiTimes zahájena původně již v průběhu ledna. Za zpoždění může podle neoficiálních informací stále nedokončený firmware (ovládací software), který se neustále testuje.

Apple se nejspíše snaží vyladit iPad 2 k dokonalosti, aby se neopakovalo stejné faux pas jako v případě iPhonu 4. U něj si zákazníci hned od zahájení prodeje stěžovali na problémy se signálem. Na vině přitom byla podle Applu softwarová chyba, kterou bylo možné odstranit jednoduchou aktualizací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám