Hlavní obsah

Intel odhalil závadu v nových čipech, chyba firmu připraví o stovky miliónů

Největší světový výrobce čipů Intel odhalil závadu v jednom ze svých připravovaných čipsetů, které jsou určeny pro nové procesory Sandy Bridge. Chyba v návrhu je tak závažná, že společnost okamžitě dodávky těchto čipů zastavila. Kvůli tomu by podle analytiků mohla přijít o stovky miliónů dolarů.

Článek

Závada se týká čipu Cougar Point. Zastavení dodávek firmu v prvním čtvrtletí na tržbách připraví podle odhadů o zhruba 300 miliónů dolarů. Společnost nicméně předpověděla, že její celkové tržby v tomto čtvrtletí dosáhnou 11,3 až 12,1 miliardy dolarů. V dřívější prognóze přitom počítala s tržbami 11,1 až 11,9 miliardy dolarů.

Závada na čipu podle agentury Reuters zasáhne důvěryhodnost společnosti Intel. Ta nicméně předpokládá, že problém nebude mít vliv na její celoroční tržby. Koncem příštího měsíce uvede na trh novou verzi tohoto čipu.

"Není to tak velký problém, jak to vypadá," uvedl analytik Brendan Furlong ze společnosti Miller Tabak. "Pro firmu je to spíš trapná záležitost, než významný problém," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám