Hlavní obsah

Hewlett Packard začne prodávat vlastní počítačový tablet v březnu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Hewlett Packard začne prodávat v březnu svůj dlouho očekávaný počítačový tablet, který se bude jmenovat HP Slate. Analytici o něm hovoří jako o „iKilleru“ – tedy „zabijáku“ iPadu. To proto, že by měl být díky své výbavě jednou z největších konkurencí tabletu od společnosti Apple. Upozornil na to server DigiTimes.

Foto: Novinky

HP Slate

Článek

Prototyp zařízení HP Slate představil poprvé šéf Microsoftu Steve Ballmer letos na veletrhu CES v Las Vegas. Novinka je vybavena procesorem Intel Atom s frekvencí 1,6 GHz, iPad je přitom vybaven pouze 1GHz procesorem.

Jeho výhodou jsou také menší rozměry a širokoúhlý displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů. HP Slate navíc podporuje video ve vysokém rozlišení, jednoduše jej můžete připojit k televizoru prostřednictvím HDMI konektoru.

Foto: Novinky

HP Slate

Novinka od HP bude nabízena ve dvou verzích. V jedné s předinstalovaným operačním systémem Windows 7 a v druhé s WebOS. V jeho výbavě nechybí ani USB port, vestavěná čtečka paměťových karet či webkamera - žádný prvek této výbavy iPad nemá.

I přes velká očekávání ale analytici připouštějí, že vstup Hewlett Packardu na trh s tablety přichází daleko později, než se původně očekávalo. O modelu HP Slate se totiž hovoří již od začátku loňského roku. Jaká bude jeho cena, zatím není známo.

V dubnu by měl být navíc představen podle neoficiálních informací iPad 2. U něj se očekává několik vylepšení, a tak bude nejspíš hodně zajímavé sledovat, jak ovlivní situaci na trhu počítačových tabletů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám