Hlavní obsah

Bojujte po boku Supermana nebo Batmana ve hře DC Universe Online

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nečekaném loňském odloženém vydání přichází do prodeje na PC i PlayStation 3 komiksová akční hra DC Universe Online, kde se ocitnete v reálném světě po boku komiksových kladných velikánů jako je Batman, Aquaman, Superman, Flash i záporných jako Joker nebo Lex Luthor.

Článek

Každý, kdo má rád komiksy a svět superhrdinů s nadpřirozenými schopnostmi zná DC Comics, což je americké nakladatelství založené v USA ve třicátých letech, o pár let dříve, než legendární Marvel. Právě DC Comics jsou zodpovědní za komiksy hrdinů jako Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman nebo Green Lantern, který se v brzké době dostane do kin i jako celovečerní film. DC Comics stvořili i DC Universe, neboli smyšlený vesmír, v němž žijí všechny bájné komiksové postavy.

Více jak rok očekávaná hra DC Universe Online je právě z tohoto prostředí a odehrává se v určitých lokacích. Hráč se stává novým superhrdinou a stojí po boku dalších dobrých či zlých superhrdinů. Podle toho, jak se chová, si buduje respekt a stává se z něho kladný či záporný superhrdina a odvíjí se tak i celý příběh hry. Je tu samozřejmě možnost obrátit se proti oběma skupinám a jít vlastní cestou proti nim.

Vše je každopádně akční zábava a bez hbitých soubojů s malými i velkými protivníky se to neobejde. Akce jsou pojaty komiksově, takže i se super komiksovou rychlostí a osobitým šarmem a charakterem příslušného hrdiny.

Nicméně hra určená pro PlayStation 3 i PC má i jednu nevýhodu, neboť jak prozrazuje její přídomek, je Online. Ke hře, kterou si zakoupíte, dostanete měsíční možnost hraní zdarma prostřednictvím kódu, další hraní už se platí, a to měsíčně ve výši 13 euro, tedy asi 320 českých korun. Samozřejmostí je v tomto případě mít počítač nebo PlayStation 3 připojený k internetu.

Cena hry pro Sony PlayStation 3 je 1599 Kč, v prodeji od 12. ledna 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám