Hlavní obsah

Samsung chce pokořit iPad, v roce 2011 plánuje prodat deset miliónů tabletů

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung se chce v letošním roce stát jedničkou na trhu s počítačovými tablety. Dopomoci by jí k tomu měl její model Galaxy Tab, který se začal prodávat loni v červnu. Upozornil na to server Gizmodo. Počítačový tablet od Samsungu ale nebude mít cestu na vrchol vůbec jednoduchou, protože podle listopadové analýzy společnosti Strategy Analytics ovládá 95 procent trhu populární iPad od Applu.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy Tab

Článek

Galaxy Tab má sedmipalcový displej s rozlišením 1024x600 pixelů. Pro srovnání iPad nabízí obrazovku s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 1024x768 bodů. Je vybaven procesorem s frekvencí 1 GHz, což stačí pro plynulé brouzdání po internetu i přehrávání filmů. Stejně výkonným procesorem je vybaven i tablet od Applu.

Foto: Novinky

Samsung Galaxy Pad

Data je možné ukládat na vestavěnou paměť o velikosti 16 nebo 32 GB. Navíc je možné ji dále rozšířit pomocí paměťových karet o dalších 32 GB. K internetu se novinka připojuje prostřednictvím 3G či WiFi sítí. Galaxy Tab pracuje pod operačním systémem Android.

Samsung Galaxy Tab je možné v Česku zakoupit za 14 000 Kč. Cena iPadu startuje v závislosti na výbavě už na 12 tisících korunách. [celá zpráva]

Foto: Apple, Novinky

Apple iPad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám