Hlavní obsah

On-line hry: Mistry v Call of Duty se stali nEophyte

Novinky, Jakub Trulík

Poslední dva víkendy v herně BattleZone se nesly ve znamení akční série Call of Duty. Zatímco v sobotu 4. prosince se zde střetly přední tuzemské týmy ve druhém dílu, přesně o týden později se v útrobách známé pražské arény utkala domácí elita o titul neoficiálního mistra republiky v Call of Duty 4.

Článek

nEophyte se dokonale povedlo zaskočit oba favority

Události vezmeme netradičně pozpátku, poněvadž akce ze soboty 11. prosince byla přece jenom mnohem významnější. Šlo totiž o World GameMaster Tournament 2010, jenž je na našem území po World Cyber Games zřejmě největší herní událostí. Ačkoliv už dávno nejde o velkou soutěž, nýbrž sérii několika menších, stále jí nechybí zvučné jméno, což bylo také vidět na seznamu účastníků. Poprat se o audio sety a grafické karty od hlavního sponzora ASUS přijely celky Power Gaming, eSuba, nEophyte, NecroRaisers, fofos, eXtatus, Beasts a BW Gaming.

Za hlavní favority byli samozřejmě považováni Power Gaming, kteří už mají na svém kontě několik zahraničních úspěchů a pak eSuba, která s sebou nese dlouholetou tradici úspěšných Call of Duty sestav. Jenže z prvního místa se nakonec radoval celek, který na scéně po svém návratu působí jen pár týdnů, a to nEophyte. Ti předvedli suverénní jízdu, kdy sice jednou zaváhali ve skupině, ale pak oba největší soky v play-off smetli shodně 13:3 a první místo s neoficiálním titulem mistra ČR jim připadlo po zásluze. Power Gaming, kteří zde hráli bez svých dvou nizozemských opor, skončili druzí, eSuba třetí.

Call of Duty 2 komunita ukázala, že má stále svou sílu

Ještě týden před možná nečekanou radostí nEophyte se ve stejné herně uskutečnil turnaj Big Shock LAN #3 ve starším, leč stále oblíbeném Call of Duty 4. O ten byl tentokrát velký zájem, organizátoři tak museli dokonce zdvojnásobit původně plánovanou kapacitu. Do BattleZone totiž dorazilo hned 16 klanů, mezi nimiž nechyběla například exZenia, Cracked Gamers, TeamGhost či BW Gaming. Sice méně výrazná jména jak u CoD4, za to ale s obrovskou chutí pro CoD2.

Pod enormní zájem o starší z Call of Duty dílů se podepsalo také lákavé prize money, které dosáhlo výše 14000 Kč v hotovosti rozdělených mezi první čtyři celky. Těm nakonec kralovala eXzenia, která v napínavém a důstojném finále poměrem 13:9 porazila své protivníky z TeamGhost, zatímco si v souboji o třetí příčku tým s netradičním názvem nejthxovejsiznejthxovejsich poradil s Cracked Gamers, na něž tak zůstala neoblíbená "bramborová" pozice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám