Hlavní obsah

On-line hry: Češi si z DreamHacku odvezli výprask

Novinky, Jakub Trulík

Na největší lanpárty světa DreamHack Winter 2010 nechyběla poměrně početná výprava českých hráčů a hráček, ovšem stejně jako v předcházejících ročnících ani letos se nikomu z ní nepodařilo nijak výrazně prosadit.

Článek

V hlavní fázi se představily jen pozvané holky z eSuby

Koncem listopadu se ve švédském městě Jönköping uskutečnil další ročník turnaje, jenž se díky hráčské i divácké účasti zapsal do Guinessovy knihy rekordů. Ani na DreamHack Winter 2010 nechyběla česká výprava, která si zde chtěla udělat dobré jméno. Mezi přední reprezentanty patřili StarCraft II hráči Streetwalker z nEophyte a w0nder s Counter-Strike 1.6 s kolegyněmi z eSuby. Ty byly na rozdíl od "stratégů" nasazeny přímo do hlavní fáze turnaje, kam je pozvali organizátoři akce.

Bohužel jejich výkonnostní představení ani zdaleka neodráželo fakt, že zde měly hájit nejen české barvy a dokázat, že si pozvánku zasloužily, ale také pak jméno eSuby a především své vlastní. Sice proti nim trochu hrálo, že hned do prvního utkání nastoupily proti pozdějším vítězkám celé soutěže z Alternate, ale k výprasku 2:16 určitě nemuselo dojít. Ostudou pak byl zápas proti Francouzkám z LDLC, kterým "eSubačky" uštědřily pouze o jeden bod víc jak Němkám a mohly se jít připravit na cestu domů.

To už byl znám také výsledek počínání obou českých SC2 účastníků. Aby si zahráli v hlavním turnaji o štědré výhry, museli se prokousat skrze kvalifikace, do nichž zasáhlo kolem 400 hráčů z celého světa. Navíc systém byl kvůli vysokému počtu registrovaných přímo smrtící. Hrálo se na jednu vítěznou mapu a kdo prohrál, automaticky vypadával. Hráči byli rozděleni do několika pavouků, z nichž do soubojů o ceny postoupil pouze ten, kdo skončil na prvním místě.

Pozitivem bylo alespoň, že Češi nebyli ve stejném turnaji. Lépe si počínal Streetwalker, který zde vystupoval jako Jarax. Ve svém play-off, kde společně s ním hrálo dalších 53 borců, byl dlouho bezchybný a přes pět kol se prokousal až do finále proti favoritovi Naniwa ze Švédska. Jenže ten už byl nad jeho síly a po těsném utkání 2:1 na mapy se ze setrvání v soutěži nakonec radoval domácí zástupce.

Jeho krajan z konkurenční eSuby si také nevedl špatně, ale ani on nedosáhl na vytoužený postup, jenž měli všichni účastníci stanoven jako minimum pro úspěch na DreamHacku. Trochu proti němu hrál los, který mu přisoudil do jeho části play-off velmi silné oponenty. První tři kola w0nder ještě zvládl, ale následně ve čtvrtfinále nestačil na italského soupeře inF.PrO a veškeré české naděje na letošní úspěch společně s ním zhasly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám