Hlavní obsah

Ředitel Oraclu obvinil společnost SAP z krádeže softwaru za 70 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel americké softwarové společnosti Oracle Larry Ellison obvinil německého konkurenta SAP z krádeže softwaru v hodnotě čtyř miliard dolarů (zhruba 70 miliard Kč). Firma Oracle zažalovala SAP za krádež softwaru již před třemi a půl lety. Ellison v pondělí v této kauze vystoupil u soudu jako svědek. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Generální ředitel softwarové společnosti Oracle Larry Ellison

Článek

Společnost SAP již přiznala zodpovědnost za krádež softwaru firmy Oracle bývalou divizí TomorrowNow, která ze zákaznických stránek Oraclu nezákonně stahovala milióny souborů. Firmy nyní u soudu bojují o výši odškodného. SAP tvrdí, že by měl zaplatit pouze desítky miliónů dolarů. Podle Ellisona by si však mohl Oracle za protiprávně stažený software naúčtovat čtyři miliardy dolarů.

Společnost SAP sice připustila pochybení divize TomorrowNow, ale tvrdí, že její vedoucí pracovníci o těchto pochybeních nevěděli, když divizi v roce 2005 kupovali. Firma divizi TomorrowNow zrušila poté, co Oracle podal žalobu. SAP je největším výrobcem softwaru v Evropě.

Ellison před soudem zdůraznil, že společnost Oracle by se bez právní ochrany svého softwaru, do jehož vývoje investuje miliardy dolarů ročně, dostala na pokraj kolapsu. "Kdyby se tento software dal získat zdarma, měli bychom velké problémy s placením mezd zaměstnancům," uvedl podle agentury DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám