Hlavní obsah

On-line hry: Skandinávské týmy se utkaly o dva milióny korun

Novinky, Jakub Trulík

Během minulého týdne se v dánské Kodani konaly hned dva prestižní turnaje, na nichž se představila téměř kompletní špička skandinávské Counter-Strike 1.6 scény. Na akcích DSRack #3 a SLAP #21 se hrálo o ceny v hodnotě přesahující 75000€, takže nebyla nouze o napínavá střetnutí.

Článek

O DSRack jsme psali už minulý týden, kdy se hned zkraje soutěže umístili naši Power Gaming v Call of Duty 4 na pěkném druhém místě. Hned na to započal také turnaj v mnohem sledovanějším Counter-Strike 1.6, kde už hrály čistě týmy ze Skandinávie, což ale vůbec neznamenalo horší kvalitu zápasů. Spíše naopak. Norské, finské a pak zejména dánské a švédské týmy jsou považovány za nejlepší na světě, takže při účasti klanů fnatic, Lions, mTw, Full-Gaming, Power Gaming či .no se divák měl rozhodně na co těšit.

Za hlavního favorita DSRack #3 byli považováni švédští fnatic, kteří svou roli také potvrdili hned ve skupině, kterou bez problémů vyhráli. Stejně si vedli i mTw, Lions a RAGE. V play-off následně tým okola kapitána cArna vyřadil Playzone a Lions, jenže pak se dočkal nemilého překvapení. Ve finále těžce narazil na Full-Gaming. Dánský protivník předváděl fantastické výkony a od porážky s Lions ve skupině už ani jednou nezaváhal, fnatic smetl 2:0 a dokráčel si tak pro zlato. O třetí místo se pak podělili mTw s Lions.

Hráči si ani pořádně neoddechnuli a už se stěhovali na další akci. Ovšem ne příliš daleko, pouze se přemístili z jedné části Kodaně na druhou, kde je čekala SLAP #21 s téměř dvojnásobnými výhrami. Tentokrát na fanoušky čekalo čistě švédsko-dánské zastoupení, poněvadž finští Power Gaming i norští .no se rozhodli po brzkém vypadnutí na DSRack raději odjet domů. Každopádně opět nás absence zahraničních celků nemusela mrzet, poněvadž se přidaly slavné kluby jako BEGRIP nebo Gravitas.

Letošní SLAP bylo originální v tom, že švédské týmy hrály pouze proti sobě a stejně tak i dánské a až ve finále se střetli vítězové jednotlivých národních částí. Soutěž probíhala téměř totožně jako konkurenční DSRack a mezi poslední čtyři celky se podle očekávání opět dostaly sestavy fnatic, Lions, Full-Gaming a mTw. Semifinále také proběhlo shodně, ale ve finále ke smůle FG došlo ke změně. Nad švédskými protivníky sice Dáni vyhráli jednu mapu, ale zbylé dvě už nedokázali připsat na svou stranu a tentokrát se museli spokojit pouze se stříbrnými medailemi.

Poněvadž se ani na SLAP nehrálo o třetí místo, bronz si znovu rozdělili Lions s mTw, kteří tak obsadili i celkovou třetí, respektive čtvrtou příčku uplynulého týdne. Ta první připadla díky většímu prize-money při jejich triumfu fnatic a druhá Full-Gaming, o nichž ještě asi hodně uslyšíme.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám