Hlavní obsah

Poptávka po programátorech a IT odbornících meziročně stoupla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Firmy začaly znovu ve větší míře shánět programátory a IT specialisty. Poptávka po těchto profesích vzrostla o 20 až 30 procent. O 13 procent pak vzrostl počet uchazečů o práci v těchto oborech. Vyplývá to z analýzy společností S&T a LMC.

Foto: Profimedia.cz

Poptávka po programátorech vzrostla, stejně jako počet uchazečů o práci v těchto oborech.

Článek

Největší poptávka v sektoru informačních technologií je po středně zkušených odbornících, naopak absolventi shánějí práci obtížně. Převažuje zájem o vývojáře, konzultanty, analytiky a také o správce IT systémů. Přetahování odborníků v IT branži ustalo.

"Největší poptávka je nyní po programátorech a IT odbornících, kteří kromě odborných znalostí mají více dovedností typu vedení projektů, analýza procesů či testování, nebo jsou ochotní a schopní se je rychle naučit. O práci se nemusí bát ani správci informačních systémů," uvedla personální ředitelka S Olga Svobodová.

Absolventi vysokých škol podle odborníků prožívají zlé časy. Sehnat práci v IT je pro ně dnes velmi složité, i když situace se od loňska zlepšila. "V listopadu loňského roku byla pro absolventy vhodná každá osmá IT pozice, letos je to každá šestá," uvedl Ondřej Mysliveček z LMC. Absolventi případný neúspěch při hledání práce v IT řeší pracovním pobytem v zahraničí. Mezi nejpopulárnější destinace patří Irsko, USA nebo Austrálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám