Hlavní obsah

Nejdražší doména sex.com bude zřejmě prodána za 13 miliónů dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Doména sex.com, obecně považovaná za jednu z nejdražších internetových adres na světě, zřejmě změní majitele za 13 miliónů dolarů (229 miliónů Kč). Prodává ji její bankrotující vlastník Escom a za kupujícího si vybral společnost Clover Holdings, napsala ve čtvrtek agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Bankrotující vlastník, který doménu prodává, si za kupujícího vybral společnost Clover Holdings.

Článek

Firma Escom uvedla v dokumentech, které kalifornskému bankrotovému soudu předložila v pondělí, že Clover Holdings byla úspěšným zájemcem o doménu. Transakci ale ještě bude schvalovat bankrotový soud. Není zatím známo, jak Clover Holdings hodlá s webovou adresou naložit.

Escom uzavřel letos v květnu se svými věřiteli dohodu o tom, že jméno sex.com prodá. Najal proto organizaci Sedo.com, která funguje jako trh pro webové domény, aby potenciální zájemce našla. Podle dřívějších informací zdrojů Escom koupil doménu sex.com v roce 2006 za 14 miliónů dolarů, napsala agentura Reuters.

Aukce internetových domén jsou stále častější

Prodeje internetových domén jsou stále častější. Samotná registrace internetové stránky totiž zabere jen několik desítek minut a stojí jen několik stokorun. Spekulanti poté doufají, že se jim podaří lukrativní domény prodat za radikálně vyšší obnos.

V roce 2008 se například dražila doména pizza.com, která se nakonec prodala za 2,5 miliónu dolarů, tedy přes 47 miliónů korun. Analytici ale předpokládají, že vzhledem k zájmu lidí o porno na internetu, se doména sex.com vydraží za mnohonásobně vyšší sumu.

Prodeje internetových domén nejsou žádnou raritou ani v Česku. Zakoupit je možné domény, jako je hrapoker.cz, intimchat.cz, ceskyholky.com, nebo například zajezdy.com. Jejich vyvolávací cena se pohybuje od několika stokorun až do několika desítek tisíc.

„Na našem aukčním serveru se prodávají i zajímavé domény. Například loni se snažil jeden prodejce vydražit doménu www.topolanek.com. Cenil si jí na sumu hrubého premiérského platu – tedy více než 150 tisíc korun,“ řekla Novinkám mluvčí aukčního portálu Aukro.cz Lenka Hanušová s tím, že žádný zájemce se nenašel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám