Hlavní obsah

On-line hry: Čeští Power Gaming vezou z Dánska stříbro

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká scéna opět prokázala, že produkuje velmi kvalitní Call of Duty 4 hráče a do své sbírky si tak může přidat další cennou trofej. O tu se tentokrát postaral tým Power Gaming, který v Dánsku na soutěži DSRack vybojoval druhé místo.

Článek

Spolupráce s Nizozemci funguje na výbornou

Počátkem týdne v dánské Kodani odstartovala tradiční offline akce DSRack, která sice nepatří mezi světové či evropské velikány, ale o to více je uznávaná v samotné herní komunitě. Kromě Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, StarCraft II a DotA turnajů se zde hrálo také Call of Duty 4, které by mělo českého fanouška zajímat nejvíce, poněvadž právě v něm jsme měli zastoupení.

A to v podobě formace Power Gaming, kterou tvoří Češi paradox, Luboshmir, King a Nizozemci foxjee s FrosteRem. Ostřílená pětka, která se dala dohromady na konci minulého roku, byla ještě před startem soutěže o 5 tisíc eur označena za jednoho z hlavních favoritů, když ji organizátoři nasadili jako turnajovou dvojku za Team CoolerMaster a před fnatic, což měli být a nakonec také byli největší konkurenti.

Kromě těchto tří klanů se zde představilo ještě devět sestav převážně ze skandinávských zemí. Ty se ale nijak výrazně nepředvedly a předturnajové prognózy se jim tedy nepodařilo prolomit. Základní skupiny o šesti týmech bez jediného zaváhání vyhráli borci z TCM a Power Gaming. Z druhých příček je do play-off doprovodily sestavy fnatic s Blight Gaming a další čtyři klany v pořadí.

Až ve vyřazovací části mohli diváci vidět první a také jediné překvapení celého turnaje, a to když Blight 2:0 porazili fnatic a poslali je do nižší fáze pavouka. Zde se ale Švédům dařilo. Nejprve vyhráli tři kola za sebou a pak ve čtvrtém oplatili svému pokořiteli porážku, čímž ho zároveň vyřadili na jeho konečném čtvrtém místě a sebe posunuli do boje o postup do velkého finále, respektive o třetí místo.

V tom se už fnatic naštěstí pro Power Gaming, kteří jim po těsné prohře 2:1 s TCM byli soupeři, tolik nedařilo a česko-slovenskému kádru podlehli na obou hraných mapách. Ani v posledním zápase se pak neodehrálo nic nečekaného a Team CoolerMaster i podruhé proti Power zaválel a zlato uhlídal pro sebe. Každopádně Češi tak vydřeli další cenný kov a vůbec jako jediní na DSRack se mohou pyšnit, že v boji s úřadujícím mistrem urvali alespoň jednu mapu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám