Hlavní obsah

Počet uživatelů internetu letos překoná dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet uživatelů internetu po celém světě letos překoná dvě miliardy. Přístup k internetu tak bude mít téměř třetina světové populace. Uvedla to v úterý Mezinárodní telekomunikační unie (ITU). Počet připojení k internetu prudce roste v rozvojových zemích, počet uživatelů v rozvinutých zemích je však stále mnohem vyšší.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetová přípojka. Ilustrační foto

Článek

Za posledních pět let se počet uživatelů internetu zdvojnásobil. ITU upozornila, že na celém světě žije zhruba 6,9 miliardy obyvatel.

V letošním roce se má počet nových uživatelů zvýšit o 226 miliónů. Z toho bude 162 miliónů z rozvíjejících se zemí. Do konce roku 2010 bude mít přístup k internetu 71 procent obyvatel rozvinutých zemí, v rozvojových zemích to bude pouze 21 procent obyvatel.

V Evropě má internet 65 procent populace. Na americkém kontinentu je to 55 procent populace. V Africe však pouze 9,6 procenta a v oblasti Asie a Tichomoří 21,9 procenta.

Podle ITU je pro rozvojové země důležitá hlavně výstavba vysokorychlostního připojení. Zásadní je zde připojení k internetu ve školách, v práci a na veřejných místech, protože internet zde má jen 13,5 procenta domácností. V rozvinutých zemí je to 65 procent domácností, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám