Hlavní obsah

Dell pracuje na novém tabletovém počítači

– San Francisco

Americká počítačová společnost Dell pracuje na novém tabletovém počítači. Jeho prototyp ve středu ukázal generální ředitel Michael Dell. Přístroj má úhlopříčku sedm palců a využívá operační systém Android, podrobnější informace o něm však zatím nejsou k dispozici. Informovaly o tom agentury AP a Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Generální ředitel Michael Dell

Článek

Tablety vyplňují mezeru mezi tradičními počítači a vyspělými mobilními telefony. Přístroje se dostaly do centra pozornosti výrobců elektroniky poté, co americká firma Apple v letošním roce s velkým úspěchem uvedla na trh svůj tablet iPad. Společnost BMO Capital Markets očekává, že celosvětový prodej tabletů v příštím roce překoná 40 miliónů kusů, což by mělo mít negativní dopad na poptávku po noteboocích.

Firma Dell již minulý měsíc zahájila prodej tabletu Streak s úhlopříčkou pět palců. Přístroj lze zatím koupit pouze prostřednictvím internetu, příští měsíc by ho však měl začít ve svých prodejnách nabízet největší americký maloobchodní řetězec se spotřební elektronikou Best Buy.

Foto: Profimedia.cz

Tablet Streak od firmy Dell

Tablet Streak byl nicméně podle agentury AP přijat chladně. Kritici upozorňují, že zařízení je na mobilní telefon příliš neohrabané a na počítač zase příliš malé.

Dell je podle výzkumné skupiny IDC druhým největším výrobcem osobních počítačů na světě. Firma se nyní snaží rozšiřovat svůj sortiment s důrazem na mobilní zařízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový mobil Dellu chce zlomit vaz iPhonu 4

Americký výrobce počítačů Dell pustil do prodeje svůj první chytrý mobil pro americký trh. Dotovaný přístroj Aero s operačním systémem Android bude v síti...

Firma Dell chce v Číně investovat miliardy

Americký výrobce počítačů Dell hodlá během následujících deseti let investovat v Číně až 100 miliard dolarů (asi 1,9 biliónu korun). Informovala o tom agentura...

Výběr článků

Načítám