Hlavní obsah

On-line hry: Společnosti Intel a GIGABYTE připravily soutěže o více než sto tisíc korun

Novinky, Jakub Trulík

S končícím létem a přicházejícím podzimem se na česko-slovenské progamingové scéně opět schyluje ke startu domácích největších online soutěží, které na portálu PLAYzone.cz hostí společnosti Intel a GIGABYTE. Letos se bude hrát téměř o 120 tisíc Kč ve čtyřech titulech.

Článek

Nová sezóna nejprestižnějších a zároveň také nejlépe dotovaných online soutěží v tuzemsku bude probíhat se vším všudy, počínaje zápisem a konče komentovaným offline finále s přenosem na PLAYzone TV. Prvním krokem je registrace s následnou zářijovou kvalifikací do ligy, která probíhá v titulech Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source a StarCraft 2.

Čtvrtou hrou je TrackMania Nations Forever, kde je ovšem systém značně specifický a rozdělen v průběhu podzimu a zimy na několik turnajů, do nichž se lze zapojovat průběžně. Veškeré věci ohledně lig, ať už jde o zápis, kvalifikace či zápasy, probíhají pouze v rámci herního portálu PLAYzone.cz.

Po kvalifikacích budou hráči, respektive týmy v jednotlivých titulech rozděleni do lig podle předvedených výkonů a samotná základní část pak odstartuje hned první říjnový týden.

Konec posledních zápasů je stanoven na 23. prosince, kdy si všechny soutěže dají na 10 dní pauzu a následně zase již v roce 2011 započnou play-off. Zatímco první dva celky či hráči z první ligy v každém titulu postoupí přímo na offline finále, o zbylé dvě pozice se v rámci vyřazovací fáze "popere" dvanáct nejúspěšnějších na dalších pozicích.

Finále proběhne v brněnské herně PG Cyber Café Velký Špalíček a ačkoliv přesný termín jeho konání nebyl zatím stanoven, dá se očekávat, že půjde o únorové soboty. Na vítěze ligy GIGABYTE CS 1.6 zde budou čekat výhry v hodnotě 40000Kč, pro Intel CS:S je vyhrazeno 50000Kč, pro GIGABYTE SC2 10000Kč a v Intel TMNF čeká bezmála 20000Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám