Hlavní obsah

On-line hry: Na evropském mistrovství jsme skončili těsně pod bednou

Novinky, Jakub Trulík

Během 3. až 5. září se v Berlíně konal Samsung European Championship. Na zastávce World Cyber Games, jež by se dala označit evropským mistrovstvím, nechyběl ani náš osmičlenný výběr, který se zde představil v dobrém světle.

Článek

Tuzemští mistři opět potvrdili svůj talent a potrápili evropskou špičku

Do Německa původně měla vyrazit dokonce devítičlenná výprava, jenže zástupce ve Warcraft III: The Frozen Throne h34D_hUnT3R nakonec pár dní před odjezdem účast odmítnul, ačkoliv měl již proplacenou cestu i kompletní pobyt. Spoléhat jsme se tak museli pouze na český Counter-Strike 1.6 tým eSuba, slovenského TrackMania Nations Forever, jezdce Hakkiho Juniora a českou FIFA 10 star Snkrjana.

V prvním titulu, jímž byl zvolen CS 1.6, silně pochybili organizátoři, kteří zvolili herní systém o klasickém vyřazovacím play-off hraném na dvě mapy, kdy favoriti nastupovali proti outsiderům. Trochu ukřivděně se hned po prvním kole loučila eSuba, jež se musela postavit budoucím šampiónům SK Gaming. Se švédským celkem hrála na dvou mapách 12:16 a 5:16, čímž dala najevo, že by klidně mohla zbylé soupeře potrápit, kdyby to nepochopitelně zvolený systém umožňoval.

Mnohem lépe se pak dařilo našim zbylým borcům, zejména Snkrjanovi, který si zde výrazně spravil chuť po neúspěšném česko-slovenském World Cyber Games finále. Hned ve druhém kole sice zaváhal s rakouským Mariem, ale poté předvedl sérii výher, kdy stanul až v semifinále nižší části pavouka. Tam sice nestačil na polského fotbalistu Pia, ale i tak si ve špičkové evropské konkurenci vysloužil velmi pěkné čtvrté místo.

Krátce po něm předvedl svou spanilou jízdu Hakki Junior, na něhož se můžeme těšit už za tři týdny v Los Angeles na světovém finále WCG 2010. Ten ukázal, že již poctivě trénuje a pouze o kousek mu unikla účast ve finálové jízdě. Do té doby se mu dařilo skvěle, když jeden z posledních závodů dokonce vyhrál. Ovšem ve finále nižší části už nebyl dostatečně rychlý a jeho třetí příčka znamenala jednak první nepostupové místo do finálové čtyřky, ale také pěkné konečně páté umístění.

Ačkoliv tedy nemáme ze SEC jedinou medaili, můžeme s klidem prohlásit, že se celá výprava poctivě snažila a zahrála dobře. Vždyť v Counter-Strike zde kromě SK byli například mTw, ve FIFA Kr0ne s Krasim a v TrackManii třeba FrostBeule či Carl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám