Hlavní obsah

Sony čelí patentovému sporu kvůli televizorům a monitorům

– Dover

Tchajwanský výrobce plochých obrazovek Chimei Innolux obviňuje Sony ze zneužití tří patentů, které firma vlastní. Podala na ni tedy soudní žalobu, čímž se rozšířil jejich soudní spor o údajné zneužití patentové ochrany, napsala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Sony

Článek

Žaloba předložená federálnímu soudu v Doveru obviňuje Sony ze zneužití tří patentů, které Chimei Innolux vlastní. Případ se týká elektronické výroby včetně televizorů, notebooků a digitálních fotoaparátů. Chimei minulý měsíc předložila podobnou federální žalobu v Arkansasu, kde obvinila Sony ze zneužití tří jiných patentů.

Předcházela tomu letos v březnu stížnost na Chimei a další firmy, kterou Sony předložila americké Komisi pro mezinárodní obchod. Sony je obvinila z toho, že zneužívají několik jejích patentů k digitálním televizorům a monitorům.

Spor kolem Chimei má ještě jiné okolnosti. Hlavní státní žalobce Arkansasu minulý týden uvedl, že se přidá ke kolegům ve čtyřech dalších státech americké unie, kteří žalují Chimei a další výrobce obrazovek z tekutých krystalů kvůli podezření na cenovou dohodu, napsala AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám