Hlavní obsah

Nejnebezpečnější celebritou na internetu je Cameron Diazová

Právo, pur

Nejnebezpečnější celebritou v kyberprostoru, ohrožující internetovou bezpečnost, je Cameron Diazová (37) jen těsně před Julií Robertsovou (42). Zjistil to průzkum, který zveřejnila kalifornská bezpečnostní společnost McAfee.

Článek

Uživatelům, kteří budou na webu hledat Diazovou z nové akční komedie Zatím spolu, zatím živi, hrozí, že v jednom z deseti případů skončí na „rizikové stránce“.

Takové, na níž hackeři či jiní „škůdci“ lákají návštěvníky k tomu, aby si nevědomky stáhli virus. Ten pak může kontrolovat počítač nebo stáhnout z něj citlivá data, včetně čísel účtů.

U Robertsové, která nyní propaguje svůj nový film Jíst, meditovat, milovat, skončilo na zavirované stránce devět procent vyhledávek. Riziko přitom vyskočilo na 20 procent v případě stahování fotografií nebo tapety hollywoodské hvězdy.

Zatímco čelo „nejnebezpečnějšího“ on-line seznamu patří filmovým celebritám, politici včetně prezidenta USA Baracka Obamy (49. místo) a neúspěšné republikánské kandidátky Sarah Palinové (50. místo) patří k nejbezpečnějším celebritám při hledání na webu.

Už čtvrtý roční průzkum firmy McAfee nicméně zjistil, že webová bezpečnost při vyhledávání celebrit se proti minulosti zlepšila. „Nebezpečí však stále existuje,“ shrnul zástupce firmy Dave Marcus. Společnost prováděla průzkum v červenci.

Top 10 hvězdných hrozeb on-line
1.Cameron Diazová
2.Julia Robertsová
3.Jessica Bielová
4.Gisele Bündchenová
5.Brad Pitt
6.Adriana Limaová
7.Jennifer Love Hewittová, Nicole Kidmanová
8.Tom Cruise
9.Heidi Klumová, Penelope Cruzová
10.Anna Paquinová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám