Hlavní obsah

On-line hry: Reprezentace se ještě před USA podívá do Německa

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv hlavní finále World Cyber Games 2010 nás čeká až za dva měsíce, pro naši scénu soutěž graduje do nejvyšších obrátek právě teď. Nejenže se na konci srpna odehrají dvě národní finále, z nichž vzejdou dva zástupci, kteří odletí do Los Angeles, ale také se osm našich reprezentantů chystá na zastávku v Berlíně.

Článek

V Berlíně se představí to nejlepší z česko-slovenské scény

V rámci velkého veletrhu s výpočetní a elektronickou technikou IFA v hlavním městě Německa se ve dnech 3. až 5. září tohoto roku odehraje evropská upoutávka na americké Grand finále World Cyber Games 2010, u níž organizátoři odhadují návštěvu až 60 tisíc fanoušků, čímž by se chtěli vyrovnat nedávné asijské zastávce stejného turnaje. Stejně jako v Los Angeles budeme mít i v Berlíně své zástupce v nejrůznějších titulech.

Zastávka WCG Samsung Euro Championship není jen tak ledajakou událostí, v přepočtu se zde bude hrát o rovný milión a půl korun a k našim západním sousedům se připravuje vyrazit česko-slovenská výprava o osmi členech. V Counter-Strike 1.6 nás bude zastupovat tým eSuba, v TrackMania Nations Forever mladý talent Hakki Junior, ve Warcraft III: The Frozen Throne ostřílený h34D_hUnT3R a ve FIFA 10 dobře známý Snkrjan.

V našem výběru tak chybí zastoupení pouze ve dvou ze soutěžních titulů - v mobilním Asphalt 5 a konzolovém fenoménu Guitar Hero. Volba je pochopitelná, protože v těchto hrách ještě stále nemáme vybudovanou soutěžní komunitu. Ovšem i tak jsou naše vyhlídky nadějné, spoléhat určitě budeme na Hakkiho, který jezdí ve fantastické formě, ale i na Snkrjana, jenž by měl být rozehraný po kvalifikaci na světové finále WCG. Podceňovat ale nesmíme nikoho, reprezentace je opravdu silná a všichni ze zmíněných borců už mnohokrát dokázali potrápit silné evropské konkurenty.

Ještě před samotným turnajem je ovšem důležité zmínit, že v průběhu srpna proběhne online kvalifikace na turnaj, z které na offline akci postoupí pouze vždy osm či respektive šestnáct nejlepších v každém titulu, kromě automaticky pozvaných. Tento krok snad ale nebude pro naše zástupce problémem a v Německu se tak ukáží v plné síle, když už se nám naskytla tato velká šance, jak se zase jednou vypravit na přední progamingovou událost do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám