Hlavní obsah

Apple má Japoncům vysvětlit, proč se přehřívají starší iPody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po problémech s výpadkem signálu u nejnovějšího přístroje iPhone 4 americké společnosti Apple má firma zřejmě další problém. Japonské ministerstvo obchodu chce po japonské součásti firmy vysvětlit, proč se přehřívají některé starší modely přehrávače první generace iPod Nano.

Foto: mas, Novinky

Nejznámější MP3 přehrávač pod sluncem - Apple iPod ve verzi Nano třetí generace. Japoncům vadí přehřívání první generace. Apple to bude muset vysvětlit.

Článek

Apple má čas jen do 4. srpna, aby záležitost objasnil. Bude muset rovněž předložit důkazy o tom, že záležitost vyřešil a že se přehřívání u těchto přenosných přístrojů nebude opakovat. Nápravu má sjednat nejen v Japonsku, ale i v dalších zemích.

V Japonsku bylo nahlášeno už 27 případů, kdy se přehrávač iPod Nano přehříval. Mluvčí ministerstva obchodu Seidži Šimagami řekl, že ve čtyřech případech uživatelé utrpěli i menší popáleniny.

Ministerstvo opakovaně firmu vyzývalo, aby poskytla informace k přijatým nápravným opatřením. Na základě odpovědí, které úřady od Applu dostali, se podle mluvčího uvažuje o vydání nařízení, které firmu donutí přehrávače stáhnout z trhu.

Apple se nedávno stal největší technologickou společností světa podle tržní kapitalizace. Odsunul tak na druhé místo svého dlouholetého rivala, jinou americkou společnost Microsoft. Její tržní hodnota se nyní pohybuje kolem 224,9 miliardy dolarů (zhruba 4,33 biliónu Kč), tržní kapitalizace v případě Applu činí asi 238,4 miliardy dolarů (zhruba 4,59 biliónu korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám