Hlavní obsah

Zájem o iPady neutichá, prodaly se jich už tři milióny

Novinky, Miloslav Fišer

Americká společnost Apple zveřejnila prodejní výsledky počítačového tabletu iPad. Za 80 dní se jí podařilo prodat tři milióny přístrojů. Před zahájením prodeje přitom firma počítala, že tohoto milníku dosáhne až po roce. Analytici nyní předpovídají, že do konce roku se prodá deset miliónů iPadů.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Apple iPad

Článek

Už nyní je podle prodejních výsledků jasné, že iPad je populárnější než oblíbený komunikátor iPhone. „Milión iPhonů jsme prodali za 74 dní. U iPadů nám ale k dosažení tohoto milníku stačila jen polovina dní,“ uvedl generální ředitel Applu Steve Jobs.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ředitel Applu Steve Jobs předvádí iPad

Aktuálně je iPad možné zakoupit v USA, Německu, Španělsku, Švýcarsku, Kanadě, Itálii, Francii, Velké Británii, Austrálii a Japonsku.

Od července se počítačový tablet s logem nakousnutého jablka začne prodávat v Belgii, Nizozemsku, Irsku, Lucembursku, Rakousku, Singapuru, Hongkongu a na Novém Zélandu.

V Česku se již prodává americká verze iPadu

Oficiální zahájení prodeje iPadu v Česku Apple zatím nepotvrdil, i tak jej ale mohou zákazníci u nás sehnat. Některé internetové obchody totiž kvůli zvýšené poptávce začaly dovážet přístroje z USA. Nejlevnější verzi s 16GB pamětí je možné zakoupit za cenu okolo 15 tisíc korun.

O tablet s logem nakousnutého jablka je zájem především díky jeho atraktivnímu vzhledu a všestranné využitelnosti. Přístroj je velice rychlý a snadno ovladatelný přes prostornou obrazovku s vysokým rozlišením.

K internetu se připojíte prostřednictvím bezdrátových WiFi sítí. U vyššího modelu, který se však zatím neprodává ani v Americe, si webové stránky můžete prohlížet kdekoliv na cestách díky mobilnímu internetu 3G. Na baterii vydrží iPad pracovat nepřetržitě deset hodin.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám