Hlavní obsah

On-line hry: Štědrá Intel liga zná svého vítěze

Novinky, Jakub Trulík

Prvním dubnovým dnem odstartovala na portálu PLAYzone.cz dosud největší česko-slovenská online soutěž v TrackMania Nations. Za podpory společnosti Intel, hlavního partnera ligy, se uskutečnilo několik kvalifikačních turnajů, v nichž hráči sbírali body do žebříčku, jenž částečně rozhodoval o jejich případné účasti na offline finále.

Článek

Vítězem se stal hlavní favorit, na zbylých místech jsou velká překvapení

Vytvořit si slibnou pozici v závěrečné kvalifikaci pro 32 nejlepších hráčů ze seriálu Intel ligy měli uchazeči hned v několika různých typech soutěží, ať už šlo o víkendové, jednodenní či noční závody na serverech PLAYzone. Každý z nich byl samozřejmě obodován podle náročnosti a hlavním favoritům se tak třeba podařilo dostat do další fáze již v počátku, čímž darovali prostor dalším adeptům.

Zlomový moment se odehrál 30. května, tedy dva měsíce po začátku seriálu, kdy proti sobě v rozjezdech nastoupilo 32 nejlepších závodníků, z nichž se přesně polovina kvalifikovala na lan vyvrcholení v pražské herně BattleZone. Zde se už 12. června bojovalo o hodnotné ceny v celkové výši kolem 15 tisíc korun. Na startovní listině nechyběla například současná jednička Hakki Junior, jeho hlavní konkurent Sandro či protřelý mazák Toni.

Vedle nich zde byla ale také celá řada nažhavených, doteď ne až tak výrazných jmen, která ovšem ale velmi výrazně zamíchala konečným pořadím. Ve finále horní části play-off se například vedle Hakkiho do hlavního závodu kvalifikoval překvapivě Jakub19. Ve velmi vyrovnaném finále nižší části, kde se rozhodovalo o dalších dvou pilotech, se konal ještě větší poprask, a to když ze čtveřice Sandro, Toni, Hoření a SyseL byli nejrychlejší právě poslední dva zmiňovaní.

V tzv. velkém finále se už vlastně mohlo odehrát jediné překvapení, kdyby slovenské eso Hakki Junior nevyhrálo, což se ale nestalo. Mladý jezdec si zlato spojené s procesorem Intel i7 920 vysloužil hodně rychle, zatímco o ostatních místech se rozhodovalo do posledních setin. Stříbro s procesorem Intel i5 650 nakonec bral Jakub19 a bronz a také Intel i3 530 Hoření.

Tuzemská TrackMania komunita tak opět prokázala, že není pouze o jednom jezdci, ačkoliv Hakki nepoznal porážku již hodně dlouho. V případě velkých turnajů, kterým Intel liga na naše domácí poměry rozhodně je, se umí řádně připravit celý zástup jezdců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám