Hlavní obsah

Čínští hackeři napadli stránky jihokorejské vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli hackerským útokům zkolabovaly v pátek internetové stránky dvou jihokorejských ministerstev. Při útoku vedeném z čínských počítačů ale hackeři nezpůsobili větší škody, uvedla s odvoláním na jihokorejskou vládu agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Terčem útoku se stala ministerstva kultury a spravedlnosti. Hackeři zablokovali přístup na stránky, když pomocí současného připojení stovek počítačů přetížili jihokorejské servery.

Ministerstvo vnitra zjistilo, že hackeři využili k útoku počítače připojené k internetu v Číně. Útok se podařilo zastavit poté, co jihokorejští specialisté znemožnili 274 čínským počítačům jakékoli připojení k vládním serverům v Jižní Koreji. Nyní úřady vyšetřují, kdo kybernetický útok zorganizoval.

Jižní Korea se stala terčem rozsáhlých kyberútoků loni, kdy za zhroucením jihokorejských vládních stránek stáli hackeři ze Severní Koreje. Podle Soulu má KLDR internetovou bojovou jednotku, která se snaží z jihokorejských počítačů ukrást strategicky důležité informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám