Hlavní obsah

Hrej a neplať 47/2003: Závody malých Fiatů

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak se pojďme podívat, jaké hry se nám sešli v dnešním vydání: mám tady adrenalinové závody malých Fiatů, pak velmi zábavnou vesmírnou střílečku pro dva hráče a boj proti operačnímu systému. Bavte se dobře!

Článek

Jetmen Revival

Člověk někdy až žasne nad tím, že všechny vynikající hry už byly naprogramovány už v dobách osmibitů a všechny následující etapy už jen kopírovaly náměty. Proto vůbec není na škodu čas od času si tuto éru připomenout. A vězte, že to bude pořádná zábava.

Tedy pouze v případě, že máte někoho po ruce, protože hra umožňuje pouze režim pro dva hráče a ne hru s počítačem, což je její jediný závažný nedostatek. A o co zde tedy jde? Představte si jeskyni, plnou členitostí, v níž se na různých místech nalézají dvě raketky. Každý ovšem vidí tu svoji, protože obrazovka je rozpůlena. Jak bývá obvyklé, cílem hry je zničit toho druhého a zároveň při tom sám nepřijít k úhoně. To ovšem není tak jednoduché, protože vám hrozí krom nepřátelských střel i zdánlivě tak obyčejná věc jakou je gravitace. Ano, náraz do stěny zde znamená ztrátu života.

Opravdová legrace ale začíná ve chvíli, kdy je jedna z lodí natolik poškozena, že se z ní musí její pilot katapultovat. Může pak sice omezeně manévrovat, ale ještě mu zbude v zásobě pár světlic, kterými se klidně může postarat o zničení svého nepřítele.

Hra je opravdu velmi zábavná a i přes její prostší grafiku se vám docela snadno může stát, že u počítače "zatuhnete" na dobrých pár hodin, během nichž okolní svět jako by neexistoval. Ovšem pouze tehdy, máte li toho správného spoluhráče.

DOWNLOAD, homepage, 13.5 MB, 7/10

Fiat Panda Fun Racer

Bývá obvyklé, že pokud je tvořena nějaká závodní hra, pak jsou do hlavních rolí obsazována rychlá sportovní auta s cenami mnohonásobně převyšujícími obvyklé průměry a jejichž počty se alespoň u nás dají počítat na jednotky kusů, pakliže nějaké.

Zcela opačný přístup ale zvolili němečtí tvůrci hry této hry, protože jak už název napovídá, jediné auto, v němž si můžete zajezdit, je už v názvu zmíněný Fiat, který se spíš hodí na ježdění na nákup, než k závodění.

Hra samotná, stejně jako její  volby se pak řadí k lepšímu průměru - na výběr máte ze tří tratí a ze stejného počtu úrovní obtížností.

DOWNLOAD, homepage, 7 MB, 7/10

Kill Windows XP

Na závěrečné odreagování si jako obvykle nechávám něco jednoduššího, nad čím si opravdu nemusíte lámat hlavy. Prostoduchá střílečka toho budiž zářným příkladem.

Tentokrát se podle názvu zaměříme na jeden operační systém, který je zde reprezentován po obrazovce se hemžícími ikonami, kteréžto máte (překvapivě) za úkol sestřelovat pomocí čtyř zbraní. Mohlo by se zdát, že bude nejjednodušší vzít tu nejúčinnější (nukleární střela), ovšem hra je ozvláštněna tím, že se mezi ikonami vyskytují i tučňáci, které naopak za žádnou cenu zastřelit nesmíte, jinak přijdete o body.

Takže platí přesně to, co jsem pověděl v úvodu - jednoduchá střílečka na odreagování. Body však ztrácí za to, že se dá ovládát pouze z klávesnice.

DOWNLOAD, homepage, 2.5 MB, 4/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 42/2003: Balík her zdarma!

Pro tento týden jsem si na vás přichystal jednu zajímavou českou hru s létající raketkou ohrožovanou gravitací a balíček malých, nenáročných leč navýsost...

Hrej a neplať 43/2003: Hrajeme si s koulemi

Je to zajímavé, ale bezejmennými hrdiny dnešních tří her jsou různé kuličky - první neustále kmitá na laně, druhá se prodírá bludištěm plným nástrah a třetí...

Hrej a neplať 44/2003: Zachraňte žabičku!

Z Německa k nám od tvůrců Moorhuhnu přichází další herní pecka, kde však nejsou slepice, nýbrž jedna žabka, na niž se nestřílí. Dále zde pak naleznete...

Výběr článků

Načítám