Hlavní obsah

V Německu se začal prodávat iPad, dostupnost v Česku stále neznámá

Novinky, Miloslav Fišer

Americká společnost Apple v pátek zahájila prodej populárního počítačového tabletu iPad ve vybraných státech mimo USA. Zakoupit ho tak můžete například v sousedním Německu. Zatím ale nikdo z Applu nechce prozradit, kdy se žhavá novinka začne prodávat na tuzemském trhu.

Apple spustil prodej iPadu mimo USAVideo: ČTK

 
Článek

Největší zájem byl v pátek o iPady v Japonsku. Před hlavní prodejnou Applu v Tokiu čekalo na zahájení prodeje v 800 metrů dlouhé frontě více než 1200 lidí. Fronty se ale podle agentury ČTK tvořily také v Londýně, Mnichově nebo Paříži.

Aktuálně je vyjma Ameriky možné iPad zakoupit v Německu, Španělsku, Švýcarsku, Kanadě, Itálii, Francii, Velké Británii, Austrálii a Japonsku.

Na začátku května firma také prozradila, že od července se populární počítačový tablet s logem nakousnutého jablka začne prodávat v Belgii, Nizozemsku, Irsku, Lucembursku, Rakousku, Singapuru, Hongkongu a na Novém Zélandu.

V Česku se již prodává americká verze iPadu

A kdy se dočkají čeští a slovenští zákazníci? To je stále ve hvězdách, protože Apple zatím datum oficiálního zahájení prodeje stále nepotvrdil.

I tak je ale možné iPad v Česku sehnat. Některé internetové obchody totiž kvůli zvýšené poptávce začaly dovážet přístroje z USA. Nejlevnější verzi s 16GB pamětí je možné zakoupit za cenu okolo 15 tisíc korun.

Apple prodal už milión tabletů

Původně měl být prodej iPadů mimo USA zahájen již v dubnu. Kvůli rekordní poptávce byl ale nakonec vývoz tabletu do dalších států odložen.

Jen za prvních 28 dní se firmě podařilo prodat milión přístrojů. „Milión iPhonů jsme prodali za 74 dní. U iPadů nám ale k dosažení tohoto milníku stačila jen polovina dní,“ uvedl generální ředitel Applu Steve Jobs.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Ředitel Applu Steve Jobs předvádí iPad

O tablet s logem nakousnutého jablka je zájem především díky jeho atraktivnímu vzhledu a všestranné využitelnosti. Přístroj je velice rychlý a snadno ovladatelný přes prostornou obrazovku s vysokým rozlišením.

K internetu se připojíte prostřednictvím bezdrátových WiFi sítí. U vyššího modelu, který se však zatím neprodává ani v Americe, si webové stránky můžete prohlížet kdekoliv na cestách díky mobilnímu internetu 3G. Na baterii vydrží iPad pracovat nepřetržitě deset hodin.

iPadu se v tuto chvíli snaží konkurovat i další výrobci, jako je Lenovo nebo Dell. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám