Hlavní obsah

On-line hry: Mezihernové turnaje se těší hráčské oblibě, proto jich bude více

Novinky, Jakub Trulík

Když počátkem roku portál PLAYzone.cz oznámil návrat pro naši herní komunitu zcela legendárních Mezihernových turnajů, vyvolala tato informace smíšené pocity. Na jedné straně byla samozřejmě obrovská radost, na druhé skepse, jak se soutěž uživí, když před dvěma roky zkrachovala.

Článek

Během dosavadních turnajů se zapojilo více jak tisíc hráčů

Zatím se ale situace kolem soutěže, která se stala společně s již zaniklým Invex Cupem základním kamenem českého progamingu, vyvíjí dobře. K prvnímu turnaji, jenž proběhl koncem ledna v akčním Counter-Strike 1.6, se do teď přidalo dalších osm, mezi nimiž byly i čtyři "Meziherňáky" v mladším Counter-Strike: Source. Právě tyto dva tituly jsou hlavním opěrným bodem jak naší komunity, tak i stejně obnoveného seriálu turnajů.

Vždyť do bojů o vysoké peněžní ceny, které se odrážejí od účasti na jednotlivé akci, se dosud zapojilo dohromady 270 týmů, což je neuvěřitelných 1350 hráčů a na cenách bylo rozdáno kolem 70 000 korun v hotovosti společně se stovkami volných hodin do pražské BattleZone a košické K-Net herny. Výrazně se také rozrostl seznam počítačových heren a internetových kaváren, které se nyní na pořádání podílejí. Momentálně je možné se do Mezihernových turnajů zapojit až z 13 českých a pěti slovenských heren.

Mezi účastníky nalezneme vedle přední domácí špičky a stálých týmů i rekreační hráče společně s celky složenými pouze za účelem zahrát si jeden z kvalitních turnajů. V průběhu dosavadních devíti konání jsme viděli přebírat medaile například klany suicide, Burning, eSuba, FROZENRIDERS, Cobrar, NecroRaisers či Riders on the Storm.

Ovšem od tohoto víkendu nebudou na stupních vítězů stát pouze týmy, ale už i jednotlivci, protože MH (zkratka soutěže) otevírají novou kapitolu a po dvou akčních titulech se zhostí i organizace nejoblíbenějšího virtuálního fotbalu FIFA 10. Zda půjde pouze o nárazovou akci či pravidelnou měsíční, jako tomu je u obou Counter-Strike dílů, rozhodnou pouze hráči svým přístupem už tuto neděli, kdy poprvé v rámci Mezihernových turnajů zazní hvizd píšťalky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám