Hlavní obsah

Nejdražší doména světa sex.com bude opět na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Doména sex.com bude opět na prodej. Její majitel, zkrachovalá firma Escom, se dohodl s věřiteli na jejím prodeji formou aukce, která se uskuteční na trhu domén sedo.com. Termín zatím nebyl stanoven. Vyplývá to z dokumentů od soudu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Doména sex.com je považována za jednu z nejhodnotnějších domén na světě. Escom získal doménu v roce 2006 a podle zpráv za ní zřejmě zaplatil až 14 miliónů USD (285,5 miliónu Kč).

Společnost se snažila již doménu jednou prodat a aukce se původně měla uskutečnit 18. března v New Yorku. Byla však zrušena, protože tři z věřitelů Escomu zahájili proti firmě v Kalifornii nedobrovolné konkurzní řízení, protože jim dlužila více než deset miliónů dolarů.

Podle dohody Escomu s věřiteli by k prodeji nyní mělo "dojít co nejrychleji", napsala agentura Reuters.

Aukce internetových domén jsou stále častější

Prodeje internetových domén jsou stále častější. Samotná registrace internetové stránky totiž zabere jen několik desítek minut a stojí jen několik stokorun. Spekulanti poté doufají, že se jim podaří lukrativní domény prodat za radikálně vyšší obnos.

V roce 2008 se například dražila doména pizza.com, která se nakonec prodala za 2,5 miliónu dolarů, tedy přes 47 miliónů korun. Analytici ale předpokládají, že vzhledem k zájmu lidí o porno na internetu, se doména sex.com vydraží za mnohonásobně vyšší sumu.

Prodeje internetových domén nejsou žádnou raritou ani v Česku. Zakoupit je možné domény, jako je hrapoker.cz, intimchat.cz, ceskyholky.com, nebo například zajezdy.com. Jejich vyvolávací cena se pohybuje od několika stokorun až do několika desítek tisíc.

„Na našem aukčním serveru se prodávají i zajímavé domény. Například loni se snažil jeden prodejce vydražit doménu www.topolanek.com. Cenil si jí na sumu hrubého premiérského platu – tedy více než 150 tisíc korun,“ řekla Novinkám mluvčí aukčního portálu Aukro.cz Lenka Hanušová s tím, že žádný zájemce se nenašel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám