Hlavní obsah

On-line hry: Máme bronz z ME, dva reprezentanti poletí do Los Angeles

Novinky, Jakub Trulík

V průběhu týdne se nám podařil fantastický úspěch v jedné z menších progamingových her. Na mistrovství Evropy ve válečné střílečce Day of Defeat: Source jsme vybojovali bronz. Další skvělou zprávu si pro naše reprezentanty připravili organizátoři WCG, kteří na světové finále vyšlou dva zástupce.

Článek

Polsko bylo dvakrát nad naše síly, ale i tak máme medaili

Světoznámý portál ESL si připravil pro komunitu válečné akce Day of Defeat: Source mistrovství Evropy národních týmů. Protože tzv. DoD se těší na svou poměrně málo početnou komunitu i slušné oblibě v našich končinách, v soutěži nechyběl ani náš kapitánem Spikem vedený výběr ve složení gMn, gArry, G5, henRy, G_M, bobZon, Dav3.

Ten ke svému prvnímu zápasu jako přednasazený nastoupil až ve druhém kole proti Maďarsku, které převálcoval 2:0 na mapy. Poté na řadu přišlo vyrovnané semifinále s Polskem, které skončilo smolně 1:2 v náš neprospěch. Po něm jsme spadli do čtvrtfinále nižší části play-off, kde jsme si stejným výsledkem v poměru pro nás poradili s Nizozemím a následně znovu s Maďarskem také 2:1.

A aby se stejní soupeři příliš neopakovali, ve finále LB (zkratka pro spodní část pavouka) se proti nám opět postavilo Polsko, které tentokrát nic nenechalo náhodě a k postupu do velkého finále proti Portugalsku ukořistilo skóre 2:0 pro sebe. To nás ovšem nemusí příliš mrzet, protože i bronzové medaile jsou z této vyrovnané soutěže velkým úspěchem a určitě i obrovskou motivací pro další růst naší komunity.

Na největší herní událost odletí dva reprezentanti z ČR a Slovenska

Na podzim se možná dočkáme dalšího reprezentačního úspěchu, ovšem tentokrát v režii jednotlivců, a to na největší herní události roku. Minulý měsíc jsme informovali, že na World Cyber Games, které je považováno za herní olympiádu, nepoletí žádný z našich zástupců. To se ovšem nyní mění díky partnerům domácí kvalifikace, kterou pořádá společnost ProGamers ve spolupráci s portálem PLAYzone.

Díky jejich úsilí se podařilo sehnat finance na cestu a pobyt alespoň dvou našich reprezentantů, konkrétně ve fotbalovém titulu FIFA 10 a v závodní arkádě TrackMania Nations Forever. V obou herních kategoriích máme určitě šanci na úspěch, protože naše komunity patří mezi nejsilnější a například Hakki Jr se Sandrem v TMNF či oSiS s Snkrjanem se řadí ke špičce ve svém oboru.

Tento výčet zástupců nemusí být konečný, jednání o dalších místech stále probíhají a z kvalifikací, které vypuknou již příští týden a skončí národními finálovými boji v srpnu, může odcestovat ještě vítěz Warcraft III, StarCraft: Brood War nebo Counter-Strike 1.6. Odletět se dá i na vlastní náklady, ovšem tato možnost není zrovna nejlevnější.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět se blíží herní olympiáda

Je tomu zhruba půl roku, co skončilo World Cyber Games 2009, na jehož vyvrcholení v čínském Chengdu jsme měli dva zástupce a již nyní pomalu začínají startovat...

On-line hry: EuroCup s českou účastí

Počátkem tohoto týdne odstartoval turnaj EuroCup. Jednadvacátého ročníku jedné z vůbec nejstarších online soutěží evropského kontinentu, kterou pořádá...

Výběr článků

Načítám