Hlavní obsah

Francouzi prostřednictvím Facebooku organizují masové pijatiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtí jednadvacetiletého mladíka skončila v noci na dnešek masová pijatika zorganizovaná s pomocí internetové sítě Facebook v Nantes na západě země. Šlo o první takové neštěstí při velkých pijáckých akcích, které se teď ve Francii navzdory upozorňování úřadů na jejich nebezpečnost rozmáhají.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V Nantes se za účelem pití shromáždilo na 9500 lidí. Jeden z nich pak spadl z mostu na železniční trať a zabil se. Dalších 57 lidí se opilo tak, že musili být hospitalizováni.

Obří pijácká shromáždění jsou organizována pomocí internetové sítě Facebook. První se konalo v listopadu právě v Nantes. Móda se pak začala šířit. Tuto středu se kromě Nantes konala podobná akce také v Montpellieru na jihu Francie. Tam na ni přišlo 10 000 lidí. Z nich 29 musilo být ošetřeno a deset z tohoto počtu skončilo v nemocnici. Další čtyři účastníky zadržela policie.

Úřady v poslední době několikrát upozornily na nebezpečnost těchto podniků. Prefektura v Nantes v komuniké také poukázala na nezodpovědnost těch, kdo pod rouškou anonymity na Facebooku tyto akce organizují.

Další taková hromadná pijatika je svolávána na 23. května k Eiffelově věži v Paříži. Pařížská policie už na Facebook umístila upozornění, že taková akce v daném místě je nezákonná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám