Hlavní obsah

K počítači je možné připojit už i mikrovlnnou troubu

Novinky, Miloslav Fišer

Takřka každý počítač je už vybaven univerzálním rozhraním USB, pomocí něhož můžeme připojit tiskárnu, fotoaparát, nebo mobilní telefon. Tím ale soupis příslušenství rozhodně nekončí. V dnešní době je totiž možné k PC prostřednictvím USB konektoru připojit klidně i mikrovlnnou troubu.

Foto: Novinky

Mikrovlnná trouba do počítačového USB portu

Článek

Miniaturní mikrovlnka Brainwave by měla podle výrobce najít uplatnění především ve velkých firmách, kde zaměstnanci tráví celé dny v kancelářích. Ke svému počítači si jednoduše troubu připojí, aby si mohli o pauze ohřát svůj oběd.

„Tím, že zaměstnanci neopustí o polední přestávce své pracoviště, se výrazně zvýší produktivita jejich práce,“ řekl Stephen Richard Gates, který je tvůrcem zařízení.

Foto: Novinky

Mikrovlnná trouba do počítačového USB portu

Novinka je vybavena tradičním síťovým adaptérem, a tak v ní pochutiny můžete ohřívat i bez nutnosti připojení k počítači. Jedinou nevýhodou jsou její menší rozměry, celý talíř tak do trouby rozhodně nevměstnáte.

Společně s troubou by měla být dodávána i miska na ohřev pokrmů a vidlička. Zařízení je však v současnosti pouhým prototypem, a tak není jasné, kdy přesně se začne prodávat a zdali vůbec.

Do USB portu se kromě mikrovlnky dají zapojit i takové věci, jako je například osobní raketomet. Ten se jednoduše pomocí USB připojí k počítači. V něm pak pomocí klávesnice ovládáte otáčení, míření a samozřejmě i výstřely. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám