Hlavní obsah

Praha má druhé nejlepší internetové stránky světa, vytvořil je Slovák

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetové stránky hlavního města Prahy jsou druhé nejlepší na celém světě a v Evropě dokonce nemají konkurenci. Vyplývá to z žebříčku Digital Governance in Municipalities Worldwide, který každý druhý rok hodnotí webové stránky všech měst. Úspěšné stránky Praha.eu vytvořil Václav Kraus, který je původem Slovák.

Článek

Žebříček vzniká pod záštitou americké univerzity Rutgers a Organizace spojených národů. První příčku letos v globálním měřítku obsadil Soul. Po Praze se na třetím místě umístil Hongkong a na čtvrtém New York.

Foto: mif, Novinky

Portál Praha.eu je druhou nejlepší městskou internetovou stránkou na světě.

Velký úspěch zaznamenal portál Prahy také v rámci Evropy, kde je zcela bezkonkurenční. Do první desítky se kromě naší metropole z evropských velkoměst dostala už jen Vídeň a Madrid. Přitom ještě v roce 2005 obsadily webové stránky našeho hlavního města 14. místo a v roce 2007 dokonce až 15.

„Z ocenění mám vynikající pocit, a to především proto, že se na stránkách pracovalo intenzivně skoro 16 měsíců. Byly do toho zapojeny celé týmy lidí,“ řekl Novinkám Václav Kraus.

Foto: mif, Novinky

Nejlepší internetové stránky světa má Soul.

„Zatímco předchozí stránky byly jen internetovou vývěskou magistrátu, současný portál je hlavní elektronickou vstupní branou k informacím a službám poskytovaných Prahou pro obyvatele města i pro ty, kteří do ní přijíždějí za prací i zábavou,“ uvedl náměstek primátora Milan Richter.

10 nejlepších webových stránek měst ze světa
PořadíMěstoHodnocení
1.Soul84.74
2.Praha72.84
3.Hongkong62.83
4.New York61.10
5.Singapur58.81
6.Šanghaj57.41
7.Madrid55.59
8.Vídeň55.48
9.Auckland55.28
10.Toronto52.87

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám