Hlavní obsah

On-line hry: Opět se blíží herní olympiáda

Novinky, Jakub Trulík

Je tomu zhruba půl roku, co skončilo World Cyber Games 2009, na jehož vyvrcholení v čínském Chengdu jsme měli dva zástupce a již nyní pomalu začínají startovat kvalifikace pro další ročník. Výjimkou není ani česko-slovenská část, která oznámila turnaje v prvních pěti titulech.

Článek

Uvidíme zřejmě stejné soutěže jako v minulém roce

Organizace stojící za pořádáním WCG, která je často nazývána jako olympiáda v počítačových, konzolových a mobilních hrách, se letos rozhodla soutěžní tituly zveřejňovat postupně, aby tak zvýšila napětí. Už předem lze ale odhadnout, že se žádných zásadních změn nedočkáme. V první vlně byly odtajněny Counter-Strike 1.6, Warcraft II, TrackMania Nations Forever a v druhé je podle předpokladů doplnila FIFA 10 společně se StarCraft: Brood War.

Novinkou je tedy pouze nahrazení starší FIFA 09 novějším dílem, což je zcela logické. Naopak zklamáním je určitě absence StarCraft II, jenž by minimálně u naší komunity určitě slavil větší úspěch než jeho předchůdce. Pokud tedy nepřijde třetí vlna masivně hraných titulů, což se neočekává, bude složení disciplín prakticky stejné jako v několika předchozích letech.

World Cyber Games bude mít i v roce 2010 zastávku u nás, ačkoliv zřejmě stejně jako loni nevyšleme nijak početnou výpravu na Světové finále, které hostí Los Angeles, které je pro domácí pořadatele až příliš finančně nákladné. Naopak si česko-slovenští fanoušci zahrají o hodnotné ceny od partnerů soutěže, které již v předchozím ročníku byly velmi lákavé.

Soutěžit se bude již tradičně skrze online kvalifikaci na portálu PLAYzone.cz, dále postoupí osm nejlepších v každé hře na offline finále hrané v hernách PG Cyber Café Velký Špalíček a PG Cyber Café Nový Smíchov. Zatím se předpokládá, že online část se uskuteční do konce června, aby nezasahovala do letních prázdnin a offline poté proběhne hned počátkem září, poněvadž již koncem měsíce se bude bojovat o titul mistra světa na Světovém finále.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám