Hlavní obsah

Policie podezřívá mladíka ze Zlínska z podvodných obchodů na internetu

Hodonín

Policisté zadrželi v uplynulých dnech třiadvacetiletého mladíka ze Zlínska, který podle nich od loňského podzimu připravil téměř sto lidí internetovými podvody celkem o tři čtvrtě miliónu korun. Za podezřele nízké ceny jim nabízel na inzertních serverech fotoaparáty, počítače a také nejmodernější telefony. Poté, co klienti převedli na muže požadovanou částku za zboží, se odmlčel a zboží nedodal, řekl ve čtvrtek kriminalista Václav Pechlát.

Foto: Profimedia.cz

Mladík podvodnými obchody z lidí vylákal téměř milión korun.

Článek

Mladíkovi hrozí až osm let vězení. Ukázalo se, že k podvodům používal 36 smyšlených mužských i ženských jmen a 50 e-mailových adres. Zboží nabízel na asi deseti internetových stránkách. S klienty komunikoval pouze elektronickou poštou.

Muž byl nezaměstnaný. Podvody si podle Pechláta vydělával na živobytí. Když se s ním před časem partnerka rozešla, peníze začal propíjet. Policie mu při zatýkání zabavila 100 000 korun, auto a elektroniku. Podvedení tedy mají šanci na vrácení peněz.

Nejvíce podvedených je z Prahy a Ostravska. Podle policie udělali chybu v tom, že si nenechali poslat zboží na dobírku.

"Pokud příjemce otevře balík na poště před svědky, je v něm jiné zboží, než měl slíbeno, může kontaktovat policii s tím, aby jím zaplacené peníze byly blokovány," uvedl kriminalista. V těchto případech je větší šance na dopadení pachatele.

V tomto případě nejprve policisté dostali několik trestních oznámení. Při vyšetřování jim počítačoví experti podle záznamů z internetu potvrdili, že pachatel zadává své inzeráty na server z oblasti Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Právě tam mladý muž bydlel u přítelkyně. Nyní je stíhán za podvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám