Hlavní obsah

V Praze se uskuteční mezinárodní konference o kyberterorismu

– Praha

Účastníci mezinárodní konference Cyter 2010 budou v Praze ve dnech 23. a 24. června jednat o posledním vývoji boje s kyberterorismem a kybernetickou kriminalitou. Konferenci pořádá České vysoké učení technické a ministerstvo vnitra.

Foto: Novinky

Článek

Konference Cyter 2010 (Cyber Terrorism and Crime Conference) se koná v Praze již počtvrté. Podobně jako v minulosti se bude zabývat širokým spektrem témat od technologií a síťových struktur až po sociální a psychologické efekty zneužívání internetu. Součástí programu jsou i politické a globální pohledy na kybernetický terorismus a kriminalitu.

Experti budou analyzovat následky kybernetického útoku, hovořit o opatřeních, metodách a nástrojích pro boj s kyberterorismem a kybernetickou kriminalitou.

Specifickými tématy budou interakce mezi kyberterorismem a organizovaným zločinem, typy kyberteroristických útoků a rizika s nimi spojená či vládní spolupráce v boji s kybernetickým terorismem a při jeho prevenci. Účastníci se budou věnovat také bezpečnostním opatřením zahrnujícím autentizaci a autorizaci, detekci průniku a verifikaci integrity dat, ochraně systémů a dat, analýze rizik, kryptografii, biometrice, bezpečnosti bezdrátových sítí a forenzní analýze počítačů.

Další informace o konferenci najdete na adrese https://cythres.fd.cvut.cz/cyter2010/cs/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám