Hlavní obsah

3D televizory zažijí boom, prodají se jich milióny

Novinky, Miloslav Fišer

Jihokorejská firma LG Electronics letos očekává stejnou revoluci v prodeji televizorů, jako když se před několika lety začaly prodávat tenké LCD panely, které na trhu vystřídaly stařičké CRT televizory. Zájem spotřebitelů by letos měly vzbudit monitory, jež dokáží zobrazovat trojrozměrný obraz.

Článek

Podle odhadu společnosti LG se letos prodají téměř čtyři milióny televizorů, které dokáží zobrazovat trojrozměrný obraz. V příštím roce by se jich pak mělo podle odhadů prodat přes 13 miliónů.

Potenciálu 3D zobrazovacích zařízení si sou vědomi i samotní filmaři a předpokládají, že lidé budou mít o nové televizory velký zájem. Již nyní se natáčejí filmy, které využívají technologii třetího rozměru. Jedním z posledních děl je filmový sci-fi snímek Avatar. [celá zpráva]

3D televizory jsou založeny na speciální technologii, která zpracovává levou i pravou stranu obrazu odděleně a tím, že lidské oko vidí pokaždé jiný obraz, vytváří si člověk dojem 3D efektu.

Budoucnost třetího rozměru je v unikátních kulatých displejích

Stejně jako nahradily LCD monitory neohrabané CRT obrazovky, v blízké budoucnosti čeká podle odhadů analytiků sféru displejů a televizorů nová revoluce - trojrozměrný obraz. Firmy po celém světě už nyní pracují na nových technologiích, které by člověka dokázaly daleko více vtáhnout do děje hry nebo filmu. Novinkou na poli monitorů je unikátní kulatý displej, který nastiňuje, jakým směrem se bude ubírat budoucnost. [celá zpráva]

FOTO: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám