Hlavní obsah

Zavirovaný e-mail varuje počítačové piráty před soudním stíháním

Novinky, Miloslav Fišer

Internetem se šíří nový druh spamu. Ten varuje údajné počítačové piráty před soudním stíháním, které má být proti nim vedeno kvůli nelegálnímu sdílení kopií filmů, hudby, her a nejrůznějších programů. E-mail je ve skutečnosti falešný a jeho jediným úkolem je využít obavy lidí z možného postihu a zavirovat jejich počítač. Upozornil na to zahraniční IT server Fudzilla.

Foto: Novinky

Článek

Odesílatelem falešného e-mailu je advokátní kancelář Crosby & Higgins. Ta adresáta varuje, že má k dispozici důkazy, které jej usvědčují z počítačového pirátství a budou proti němu použity 10. dubna v soudním řízení.

Kopie důkazů mají být uloženy v příloze e-mailu. Ve skutečnosti se v ní místo důkazů nachází škodlivý kód, který infikuje PC uživatele.

Kvůli strachu z možného postihu za nelegální sdílení autorsky chráněných děl, si prostřednictvím tohoto spamu podle zahraničního IT serveru Zimbio infikovaly počítač již tisíce lidí po celém světě.

Bezpečnostní experti proto doporučují u obdobných e-mailů zvýšenou bdělost. Celá zpráva totiž působí velice důvěryhodně, neboť advokátní kancelář Crosby & Higgins opravdu existuje.

Objem nevyžádané pošty letos naroste téměř o polovinu

Nevyžádaná pošta každý den plní e-mailové schránky lidí po celém světě. Každý den koluje internetem 150 miliard takových zpráv. Během letošního roku by se navíc množství rozesílaného spamu mělo ještě dramaticky zvýšit, a to až o 40 procent.

Množství nevyžádané pošty podle bezpečnostního experta společnosti Cisco Petra Růžičky bezprostředně souvisí s rozvojem rychlého internetového připojení ve světě. Spam se totiž stále více začíná ve velkém rozesílat z rozvojových zemí jako je Indie, Brazílie nebo Vietnam. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám