Hlavní obsah

On-line hry: Polsko bodovalo na českém LanCraftu

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do neděle se minulý týden v Krnově konala kultovní offline akce LanCraft, jež si za poslední roky právem vysloužila titul nejprestižnější domácí lanpárty. Jak je již zvykem, i na tento ročník s názvem Intel LanCraft Silesia dorazila evropská elita. Především špičkoví polští hráči, kteří naše domácí borce pořádně potrápili.

Článek

Na dosud vůbec největším a nejpropracovanějším LanCraftu se představilo zhruba 250 hráčů. Z toho hlavní část tvořili Češi a poté překvapivě Poláci, kteří svým počtem převýšili dokonce Slováky. Hlavní turnaje byly uspořádány v Counter-Strike 1.6, Warcraft III: The Frozen Throne, StarCraft: Brood War a Warcraft III: DotA. Mezi lákadla Intel LanCraft Silesia nepatřily pouze ceny, ale také novinky v podobě autobusové dopravy a hlavně celovíkendového živého vysílání PLAYzone TV, které při jeho premiéře sledovalo přes 14 000 diváků.

CS 1.6 turnaj neměl jasného favorita, poněvadž se zde kromě českých eSuba, NecroRaisers, SkyRiders či Legalize a slovenských suicide představili rovněž špičkoví UnitedSport a BenQ.DELTA z Polska a řada kvalitních domácích mixů. Právě DELTA udělali v turnaji pořádný vítr, když všechny jednoznačně převálcovali včetně stříbrné eSuby a bronzových suicide.

Hlavní polská nadvláda ovšem přišla až ve StarCraftu, kde vítěze Manua z mousesports, druhého iG.kogeTa a třetího NrT.DieStara (všichni z Polska) nestačil ani jeden z českých či slovenských borců, a to se zde sešla kompletní domácí špička. Polská výprava navíc obsadila i přední pozice vedlejších 2v2 a Micro turnajů, z nichž jsme si připsali pouze po jednom stříbru a bronzu.

První české zlato tak přišlo až zásluhou celku Verya v oblíbeném 5v5 módu DotA ve hře WarCraft III. Zde český tým nezaskočil pouze fanoušky, ale především své soupeře. Vždyť nejprve porazil kvalitní slovenské sKap a poté hlavně stálici scény Storm Games Clan. Přitom SGC se momentálně daří i ve světě, kde patří mezi nejlepší. Jeho hráči si spravili chuť alespoň v dodatečném 2v2, kde ve finále porazili DEFEATERS.

To v klasickém WarCraftu už zůstaly všechny medaile u nás, pod což se podepsala také absence zahraničních hráčů včetně těch slovenských. Naše zástupce v soutěži doplnil pouze rista z Polska. Zlato bral h34D_hUnT3R, stříbro Rikytan a bronz legendární Giacomo, který si tuto jedinečnou akci nemohl nechat utéct ani po ukončení své herní kariéry.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Český mistr letí do Dánska

Minulý týden jsme vás informovali o tom, jak se českému Counter-Strike: Source klanu Burning! dařilo v Dánsku, kde na prestižní akci vybojoval stříbro. Již...

Výběr článků

Načítám