Hlavní obsah

Nejstahovanějším českým programem za loňský rok byl antivirus Avast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejstahovanějším českým programem z internetu byl loni podle statistik serveru Slunečnice antivirový program Avast. Následuje soubor kodeků pro přehrávání videa Codec Pack All in 1 a další antivir AVG Free Edition. Server to v úterý oznámil v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejčastěji stahovaným programem celkově, tedy včetně zahraničních programů, byl prohlížeč PDF dokumentů Adobe Reader. Za ním následují komunikační programy ICQ 7 a Skype. Skokanem roku se stal prohlížeč Firefox 3, který se posunul z 25. místa v roce 2008 na loňské sedmé místo.

Úspěch v celkovém žebříčku loni zaznamenaly programy The KMPlayer a K-Lite Mega Codec Pack na 13. a 14. pozici, které se proti předchozím rokům vůbec poprvé dostaly do první třicítky. Své příznivce naopak ztratil komunikační software QIP 2005, který sestoupil o 13 příček na 16. místo, nebo také soubor kodeků Codec Pack All in 1, jenž v celkovém žebříčku klesl o sedm příček. Celkově nejvýraznější propad se ale dotkl programu ICQ Centrum.cz 7, který se propadl o celých 21 míst až na 29. pozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám