Hlavní obsah

On-line hry: Češi na stupních vítězů v Dánsku

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to již nějaký pátek, co jsme vás naposledy informovali o úspěchu českých či slovenských progamerů v zahraničí. To nebylo způsobeno tím, že by se nám nedařilo, jako spíše faktem, že se jednoduše nic ani nehrálo. Po odmlce tu ale máme další senzační úspěch, který přivážíme z Dánska.

Článek

Dvojka česko-slovenské scény veze ze severu cennou medaili

V průběhu víkendu 20. a 21. února se v dánském městečku Uvelse, jež se nachází zhruba 25 kilometrů severně od Kodaně, odehrála největší Counter-Strike: Source offline akce posledních týdnů. Kromě řady domácích celků včetně favorizovaných The Imperial, XLBet či Online Kingdom se do bojů o zhruba 3 500 euro v hotovosti zapojili H2k ze Švédska, MCA.Tweak z Nizozemí a hlavně Burning! z České republiky.

Sestava ve složení WT, MajklGO, STR, hops a ice_ působí sice už podle jmen velmi silně, ale poněvadž se registrovala na poslední chvíli, mezi nasazenými nebyla, a tak se v základní skupině mohla těšit třeba na čtyřku turnaje MCA. Ostatně právě s nimi přišla první komplikace, když Češi prohráli vysoko 10:20 a ze skupiny tedy postupovali až jako druzí v pořadí, zatímco favorité ve zbylých skupinách nezaváhali a většina z nich šla do play-off ve výhodné pozici.

Právě již v osmifinále tak Burning! narazili na pořadatelské DSRack, čímž odstartovali svou vlnu dánských skalpů. Nejprve padl tento celek 2:0 na mapy a následně ve čtvrtfinále a poté i v semifinále 2:1 silní Online Kingdom, respektive milé překvapení VIP-Gaming. Ve finále horní části ale přišla stopka od rovněž domácích The Imperial, kteří nad Čechy zvítězili 2:0 a ne naposled.

Výprava, v níž mimo jiné nalezneme tři mistry Evropy za rok 2008, tedy stanula v rozhodujícím souboji pavouka opravné fáze proti švédské skvadře Pokke, Kaja, Cem, Cozman, Friberg známé jako H2k-Gaming. Ale i tu přemohla a mohla se těšit na příležitost k odvětě s Dány FeTish, wantz, purity, gravity a v1ctor z Imperial. Jenže k senzaci nedošlo, zlato a 1 350 euro zůstává v Dánsku, k nám putuje stříbro společně s 900 eury, Švédsko má bronz a 500 euro. Zbylou částku si rozdělily celky myRevenge a XLBet.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: ESWC zažije návrat v Disneylandu

Kvalitních světových turnajů, o nichž by věděl hráč prakticky jakéhokoliv titulu, už je čím dál tím méně. V minulosti bylo absolutní špičkou CPL, které ovšem...

Výběr článků

Načítám