Hlavní obsah

On-line hry: Kvalifikace na Mistrovství světa se odehraje koncem února

Novinky, Jakub Trulík

Již na konci tohoto měsíce se v Praze odehraje česko-slovenská kvalifikace pro FIWC neboli Mistrovství světa ve FIFA 10 na konzoli Sony PlayStation 3. Jde o velmi prestižní událost, na kterou je u nás brán velký důraz, protože právě z České republiky je hráč, jenž loni na světovém finále skončil na skvělém čtvrtém místě.

Článek

Stane se domácím šampiónem opět "pan Záhadný"?

Ačkoliv byla registrace, jež mimochodem není ani povinná, spuštěna teprve před týdnem, už nyní je pro domácí kvalifikaci FIWC registrováno zhruba 150 hráčů. Toto číslo jasně charakterizuje, jakou váhu u nás turnaj, jehož celý název zní FIFA Interactive World Cup 2010, má.

Ještě aby ne, vždyť právě Česká republika doručila na loňské světové finále hráče, jenž nakonec obsadil nevděčnou "bramborovou" příčku. Na vítěze navíc stejně jako v předchozím ročníku čeká konzole Sony PlayStation 3, hra FIFA 10 a hlavně proplacená cesta a účast na světovém finále. To by mělo být letos buď ve Velké Británii, nebo Německu.

Prvním krokem je ale zdolat všechny soupeře na česko-slovenské části, která je na programu 27. a 28. února v pražském obchodním centru Chodov. Kromě kompletní špičky z České republiky a Slovenska se zde představí řada nováčků či příležitostných hráčů, kteří si třeba chtějí pouze vyzkoušet, jaké to je být na velké progamingové akci. Účast je zcela zdarma a na každého hrajícího návštěvníka čekají minimálně tři zápasy základních skupin se spoustou doprovodných akcí a soutěží, předpokládaný počet uchazečů o titul domácího mistra FIFA 10 je tedy opravdu veliký.

A kdo ví, třeba právě z řad méně známých hráčů vzejde náš letošní reprezentant, který vyrazí do světa měřit síly s ostatními. Rozhodně by se nebylo čemu divit, protože loni se tento scénář naplnil více než stoprocentně. Tehdy téměř neznámý Kulis, jenž se neúčastnil a ani neúčastní žádných online soutěží, nejenže s přehledem zdolal všechny své soupeře, ale na světovém finále ve španělské Barceloně byl kousek od stupňů vítězů, když skončil na čtvrtém místě.

Jak dopadne kvalifikace letos? S jistotou nelze říci vůbec nic. Naše FIFA komunita na PlayStation 3 se totiž během roku silně rozrostla a hlavně zkvalitnila, několik favoritů sice je, ale vše může dopadnout jako v roce 2009. Mezi registrovanými je navíc k vidění právě jméno Kulise, o němž sice rok nebylo slyšet, ale mnohými je stále považován za naši největší naději pro FIWC. Pokud si myslíte, že máte na to se poprat o postup na Mistrovství světa ve FIFA 10 či si chcete pouze zahrát, informujte se na stránkách www.easports.cz/fiwc.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: ESWC zažije návrat v Disneylandu

Kvalitních světových turnajů, o nichž by věděl hráč prakticky jakéhokoliv titulu, už je čím dál tím méně. V minulosti bylo absolutní špičkou CPL, které ovšem...

Výběr článků

Načítám