Hlavní obsah

On-line hry: Odstartovala sezóna domácích soutěží

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak se zdá, že s pomalu se přibližujícím jarem odstartovala i domácí gamingová sezóna. Poslední odehraná offline akce u nás je již několik týdnů zpět, ovšem nastalý klid se rozhodly narušit dvě kultovní soutěže. Pravidelně od letošního roku budou Mezihernové turnaje a navíc se již brzy odehraje první LanCraft roku 2010.

Článek

Návrat legendární soutěže se vydařil

Jak jsme již dříve psali, na konci minulého roku oznámil portál PLAYzone návrat legendárních Mezihernových turnajů, které se ještě za éry ProGamers staly doslova kultovní a typickou záležitostí pro naše končiny. Soutěž, kdy se týmy z celé České republiky i Slovenska sjedou do počítačových heren a internetových kaváren, se navrátila předposlední víkend ledna 2010, kdy ji opětovně odstartoval Counter-Strike 1.6 a následně za týden doplnil Counter-Strike: Source.

Nutno hned z počátku podotknout, že akce se novému pořadatelskému týmu opravdu povedla, čemuž silně pomohl i obrovský zájem ze strany hráčů. Však na CS 1.6 soutěž se přihlásilo neuvěřitelných 44 týmů, ačkoliv maximální kapacita byla "pouhých" 32. Nechyběly ani favorizované celky jako eSuba, NecroRaisers či SNOOPY. Ovšem zlato nakonec brali možná i trochu překvapivě slovenští suicide, k nimž se z eSuby navrátil hvězdný StaN. Na druhé příčce se umístili noví SNOOPYGAME a bronz připadl na NR.

Dokonce i v CSS soutěži, jež se odehrála o týden později, se téměř naplnila kapacita. Do maximálního možného počtu 24 chyběl pouhý jeden celek, což v našich končinách můžeme považovat zřejmě za rekordní účast. Sice jsme se nedočkali světové extra třídy v podání Reason Gaming, ale Burning, Riders on the Storm či inteRaction nechyběli, a tudíž se bylo rozhodně na co dívat. Právě hlavní favorité z Burning domů odjeli se zlatým vavřínem, když za sebou nechali i příjemné překvapení z druhého místa Hnupi z Dupy a bronzové RotS.

LanCraft bude ještě větší a lepší

Počátkem března si svou letošní premiéru odbude také LanCraft, známý dříve jako Rýmařov. Bezpochyby nejvýznamější offline akce pořádaná samotnými nadšenci z komunity bude ještě ve větším měřítku než v předchozích ročnících. Ostatně pořadatelé mají zkušenosti rozhodně odkud čerpat, vždyť jde již o LC s pořadovým číslem #16. Nejzásadnější změnou je ale změna lokality. Lanpárty se z tradičního Rýmařova stěhuje do blízkého Krnova.

Těšit se můžeme hned na sedm hlavních turnajů s hodnotnými cenami. Ty sice ještě nebyly ve většině z titulů upřesněny, ale třeba v Counter-Strike 1.6 se hraje o procesory Intel Core i5, takže vysoké výhry můžeme očekávat i v ostatních soutěžích. Kromě CS 1.6 se zde bude střílet také v Quake Live a Team Fortress 2, bojovat ve strategiích DotA, Warcraft III a StarCraft a závodit v TrackMania Nations.

LanCraft se bude konat od pátku 5. března až do neděle 7. března. Jedná se o BYOC lanku, tedy vlastní počítač a příslušenství je povinností, ovšem za poplatek lze využít zapůjčení počítače i monitoru. Zajištěno je spaní, občerstvení a doprovodné akce. Oproti předchozím ročníkům je možné využít i hromadné dopravy, která bude hráče svážet například i z Prahy či Brna pomocí autobusů. Dosud je registrováno přes 200 hráčů, mezi nimiž nechybí ani Poláci, Bělorusové či Němci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám