Hlavní obsah

On-line hry: Evropské mistrovství s překvapením

Novinky, Jakub Trulík

Po dlouhém půlroce, během kterého proběhly národní a evropské kvalifikace, základní skupiny a nakonec dodatečné souboje o místo na finále, proběhlo vyvrcholení celé soutěže Extreme Masters European Championship, tedy turnaje, v němž se velmi slušně představila i česká eSuba.

Článek

V Německu nebyla o překvapení rozhodně nouze

V německém Bruehlu se od čtvrtka 14. ledna až do neděle 17. ledna hrálo velkolepé finále evropské části ESL Extreme Masters IV soutěže. V kláních o hotovostní částky v celkové hodnotě 50 000 dolarů se zapojilo 12 nejlepších týmů sezóny za rok 2009, nechyběli například WCG šampióni AGAiN, současná světová jednička fnatic, nejlepší tým roku 2008 mTw či několik překvapení jako Ravens z Dánska nebo Millenium z Francie.

V první fázi hrané ve dvou skupinách po šesti nešlo pouze o postup do play-off, ale také o určení výše výhry pro ty, co už naději na další část turnaje ztratili po pár zápasech. Určitou částku totiž brali všichni zúčastnění. Navíc na šest nejlepších celků z tabulky kromě fnatic a SK čekala pozvánka na světové finále, kam jsou již kvalifikované dva zmíněné celky společně se severoamerickými compLexity a Evil Geniuses.

Podle toho také skupiny dopadly, kromě suverénních fnatic zaváhali všichni a o postupu tak rozhodl ve všech případech rozdíl jediného bodu mezi třetím a čtvrtým místem.Ve skupině A si přímý postup do semifinále zajistili SK, v B zase fnatic. O místa vedle nich si zahráli druzí Ravens s třetími oXmoze a druzí KerchNET s třetími mousesports. Už tady je vidět několik překvapení, doslova pohořeli například polští AGAiN, švédští MYM, dánští mTw či němečtí Alternate zásluhou méně známých klubů.

A i nadále se pokračovalo proti předpokladům, favorizovaní mouz sice zvítězili nad Ukrajinci, ovšem Francouzi z oXmoze rychle podlehli mladým Dánům. Ti sice následně v semifinále prohráli s fnatic, ale pak se jim povedl parádní kousek, když ukořistili bronz v souboji o třetí místo s velezkušenými SK Gaming.

Tím je již prozrazeno, že němečtí myšáci šli až do finále. A k překvapení všech nejen tam. Dlouho se trápící tým ukázal, že se svou novou hvězdou romanem z Alternate, už nehodlají dále končit mimo bednu a téměř neporazitelné fnatic porazili na třech mapách, čímž utnuli dlouhou sérii neúspěchů, a to ještě na takhle prestižní akci.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Ze Švédska si vezeme dvě medaile

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že na švédskou offline akci vyrazil autobus plný českých a slovenských hráčů, kteří na poslední větší akci tohoto roku...

Výběr článků

Načítám