Hlavní obsah

Lidé na Seznamu v roce 2009 nejčastěji hledali MP3, hry a video

Novinky, Miloslav Fišer

Tuzemská portálová jednička Seznam.cz sestavil žebříček nejhledanějších dotazů v roce 2009. Lidé nejčastěji do vyhledávače zadávali slova MP3, hry a video. Celkové výsledky ukazují na nejpopulárnější značky, výrobky i osobnosti v České republice. Hledání na Seznamu totiž tvoří 60 procent hledání na celém českém internetu.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Článek

Podle výsledků vyhledávání na portálu Seznam.cz lidé často sledují informace z nejrůznějších společensko-vědních oborů, přičemž nejčastěji dávají přednost historii.

Mezi nejhledanější muže patří Michael Jackson, Patrick Swayze, ale i Karel Gott. Z automobilových značek dávají uživatelé přednost Škodě před Fordem a Renaultem. Ve volném čase lidé hrají hry, sledují video, ale nejčastěji poslouchají MP3 skladby.

Ze sportu je nejpopulárnější fotbal a nejvíce je vyhledáváno české jméno Eva. Lidé také mají na internetu více v oblibě psy, než koně a kočky.

Nejhledanější muži
1.Michael Jackson
2.Patrick Swayze
3.Karel Gott
Nejoblíbenější automobilové značky
1.Škoda
2.Ford
3.Renault
Vyhledávání ve volném čase
1.mp3
2.hry
3.video
Oblíbená zvířata
1.pes
2.kůň
3.kočka

Fulltextové hledání v rámci českého internetu je jednou z klíčových služeb Seznamu. V jeho databázi je přes 350 miliónů českých stránek a během jediného dne zpracovává až 17 miliónů uživatelských dotazů. Ve špičce uživatelé na Seznamu vyhledávají až 350 dotazů za sekundu.

Na podzim loňského roku ohlásil Seznam na svém vyhledávači významné změny, z nichž nejviditelnější pro uživatele je zlepšení relevance (souvislosti) výsledku se zadaným jednoslovným i víceslovným dotazem. Pro letošní rok se jeho pozornost soustředí na úpravu robota a na další vylepšování relevance u složitějších dotazů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám