Hlavní obsah

On-line hry: Němci nejbohatšími virtuálními fotbalisty

Novinky, Jakub Trulík

Rok 2009 skončil, tudíž začíná již tradiční balancování, jak a pro koho byl rok úspěšný. Výjimkou není ani pole progamingu, kde byl jako jeden z prvních žebříčků zveřejněn ten ve FIFA 10. V něm již tradičně kralovali němečtí hráči, kteří obsadili všechny přední příčky, ať už divácké obliby či finančních zisků.

Článek

SK Gaming se může pyšnit trojicí nejlepších hráčů

Uplynulý rok byl na FIFA soutěže bohatý. Především v Německu, kde se hra těší obrovské oblibě. Naši západní sousedé jsou dlouholetými králi virtuálních trávníků, což se projevuje ve všech anketách o nejlepší hráče. Výjimkou není ani divácký žebříček pořádaný portálem fragster, jehož celosvětová hodnota je sice nulová, poněvadž se do ní zapojili pouze němečtí fanoušci, ovšem naznačila mnohé.

Zejména to, že bezchybní bratři Schellhaseové nejsou jedinými hvězdami. Paradoxně je sesadil jejich učeň, krajan a navíc kolega z klubu SK Gaming - Joshua "Kr0ne" Begehr. Ten, ačkoliv se původně objevily zvěsti, že pro něho nikdo nebude hlasovat, protože vyhrál "pouze" World Cyber Games 2009, anketu kompletně opanoval, když se ziskem 56 % celkových bodů obsadil první příčku. Jeho starší spoluhráči, kteří jsou ikonami titulu FIFA už od roku 2003, se museli tentokrát spokojit s druhým a třetím místem.

Daniel "hero" Schellhase, jenž byl právě soupeřem Kr0neho ve finále WCG, zaostal na stříbrné pozici o celých 41 %, jeho dvojče Dennis "styla" Schellhase ztrácel ještě o další 4 % více. Tak či tak jejich zaměstnavatel SK Gaming může být velmi pyšný, protože ho zastupují v současnosti tři nejlepší FIFA hráči. Nevděčná bramborová pozice připadla na Marvina "Marvinho" Reutera z n!faculty a pětici uzavírá zástupce Competo Jannik "Era" Huber.

Ovšem, co se týče finančních zisků za rok 2009, pořadí je zcela jiné. Kr0ne je v žebříčku až na 6. místě s částkou 3470 $, zatímco nejvýdělečnější virtuální fotbalista hero má 15040 $ a druhý styla 8930 $. Umístěními pořádně zamíchala Bundesliga, Mistrovství ESL a finále ESL Pro Series. Třetí je Kevin "KeWin" Waldschmidt z n!faculty, čtvrtý již zmíněný Jannik "Era" Huber a pátý Daniel "eNnu" Ennulat z nGize.

Opět jde tedy čistě o německé zastoupení, což je ale způsobené obrovskými dotacemi do bundesligových soutěží, kde výhry v řádech tisíců dolarů pobírají prakticky všichni hráči v první desítce. Skvělými hráči se mohou pyšnit například Portugalci, Rumuni či Poláci. Špatné zastoupení nemáme ani my, z Čech vyniká zejména Snkrjan, Slovenska kvalitně zastupuje oSiS či Rolando.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět k nám zavítalo WGT

Zhruba před pěti týdny se v pražské herně BattleZone uskutečnilo Warcraft III: The Frozen Throne klání o 50 000 korun v rámci herní série World GameMaster...

Výběr článků

Načítám